mily -> RE: Šumniki in sičniki (5.12.2006 11:11:21)
|
Moja Nika hodi k Logopedinji že od tretjega leta. Na sistematskem pri treh jo je psihologinja kr poslala, ker pravijo, da je zdej, ko je šola eno leto prej, pri petih že skoraj pozna. Na začetku se je meni vse skupaj zelo upiralo, ker se mi je zdelo blazno prehitro, ampak zdaj, po enem letu, pa vidim da je zelo nucalo. Sicer ima še kar precej težav, ampak se izboljšuje. Obiski pri logopedinji niso takšni, da se mora 45 minut ful koncetrirat, ker pri nas je tako, da jo privablja z igro in včasih smo vsi presenečeni, ko brez težav izgovori kakšno novo besedo. Uči se pesmice, ki vsebujejo težavne črke in potem te naveliko vadiva, pa počasi gre. Leone, tudi moja Nika včasih sploh ni hotla sodelovat, to je zato, ker se zaveda da ne zna in takoj obupa. Pri logopedinji sva nazačetku imeli kar hude ure, ker je bla skos tiho in se je kr jokat in ni hotla sodelovat, pa se je s časom le unesla. Zdej gre že sama not in jo jaz počakam kr zunaj pred ambulanto. Se čisto drugače obnaša če mene ni zraven. Se veliko bolj trudi in se ne more skrivati pri meni. Če misliš da ima sinek težave ga le pelji k pediatru in mu razloži zadevo, pa naj ti da napotnico za logopeda. Potem bo tako on presodil če zares potrebuje pomoč.
|
|
|
|