grami/mililitri (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

monika30 -> grami/mililitri (4.12.2006 21:11:17)

Se že vnaprej opravičujem, če je vprašanje morda malce neumno, ampak zanima me nekaj.
Baje da naj bi otrok okoli 6 meseca pojedel 150-200 kašice na obrok (povprečje).
A to gramov ali mililitrov? A je to isto? Ker danes sem merila in je pojedel skoraj cel velik frutek (190 g), namerila pa sem 150 ml.
KAtero je zdaj prav? KAtere mere se držite ve? Tiste seveda, ki merite količino obroka.

Hvala.

tt79 -> RE: grami/mililitri (4.12.2006 21:40:40)

Najenostavnejše ti bo v ml. js sem od začetka še merila, potem pa nekako dobiš občutek, še posebej, če vedno uporabljaš iste posodice za hranjenje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.12.2006 15:58:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

biba77 -> RE: grami/mililitri (5.12.2006 20:37:15)

IZVIRNO SPOROČILO: monika30

KAtero je zdaj prav? KAtere mere se držite ve? Tiste seveda, ki merite količino obroka.
Hvala.

Monika30, jaz se ne drzim mer. Oz. tako je: kasice pripravljam gostejse kot je navodilo na skatli, ker jih pac mali hoce jesti tako goste. Naredim pa toliko, kolikor poje. Na zacetku je ostajalo, zdaj pa ze vemo.
Dam mu torej toliko kot sam zeli in ne kot pise na embalazi ali v neki knjigi.

Ce bi se izkazalo, da ima tezavo s prekomerno tezo (trkam, da ne), pa se bom ukvarjala se s kaloricnostjo...

Lacnega in zejnega itak ne bos pustila, pa je vseeno, ce meris v g ali mL, 100 ali 250 enot. Je res?

biba77 -> RE: grami/mililitri (5.12.2006 20:40:31)

Aja, se to: mi smo rojeni 17.6. (sva precej blizu, ne?), pa bauc poje med 100 in 220 mL GH na zlicko. Odvisno, ali je sadje, zelenjavo, rizeva kasico; odvisno od obroka: ce je zjutraj, opoldan, zvecer, pred ali po spanju; odvisno od tega, ce je pred tem pil,...

Njega opazuj, pa bos vedela.

Stran: [1]