Anonimen -> RE: Otroku ne dajo piti (5.12.2006 21:55:59)
|
ker vidim da so nekatere občutljive ko na tem forumu zagledajo moje ime, obljubljam, da se bom umaknila iz teme vrtec... Vidiš, tako kot govoriš o vzgojiteljicah, tako govoriš tudi o drugih na forumu. Kar nekaj sklepaš, brez da bi imela kakršnokoli osnovo. Če sem občutljiva, ko zagledam tvoje ime? Težko, ker te ne poznam...občutljiva sem samo do sebi bližnjih. In ne rabiš govoriti "nekateri", vsi na tej temi smo normalno podpisani pod svoj nick. Tako kot je vrtec prostor, v katerem se otroci naučijo socialnih veščin, takšnih in drugačnih, tako je javni forum prostor, kjer se uporabniki učimo veščin "forumovskega" komuniciranja. A komunikacija ni samo ploskanje idejam drugim, ni samo jokanje z drugimi in ne samo smeh. Je tudi podajanje lastnega mnenja, ki ni nujno enako kot mnenje večine ali avtorja. In je tudi sprejemanje takšnega mnenja. Veš, po mojih izkušnjah je tudi v tistih najmanj prijetnih postih (kje je lepa slovenska beseda za post?) vsaj zrno resnice, včasih tudi cel krompir. Ko se umikaš, se ne umikaš pred nami, ampak pred sabo.Za nas v končni fazi ni pomembno, ali je tvoj otrok žejen ali ne, ali je plenička mokra ne. Tebi bi pa moralo biti. In če že bežiš pred problemom, ne beži pred rešitvijo, ki ti jo, vsaj po mojem mnenju, večina uporabnikov želi pokazati. Malo zato, da se pokažemo pametne, nekaj pa tudi zato, ker resnično želimo dobro tvojemu otroku.
|
|
|
|