blak -> RE: Bakala (8.12.2006 22:11:18)
|
Torej...kupiš ta suho ribico. Valda... Daš jo kuhat v slano vodo, dokler se ne zmehča. Smrdi kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]! Ga odcediš in ko se malo ohladi, ji očistiš kosti in kožo. Pazljivo pri ta malih kosteh! Joj, pozabla: vode ne zavrži, rabila jo boš! V lonec dej majhne koščke bakalaja in začne se tolčenje. Mi uporabljamo kar ta leseno "kladivo", ki se rabi tudi za pire. Dodajaš mu malo tiste vode od prej in toplo olivno olje, v katerem si segrela malo česna (česen vrži proč, daš ga samo da olje malo zadiši). Mi ga kar precej tolčemo! Kakšno urco se nas menjava kar 3-4 tolkačev. Vmes seveda tudi poskušamo, kako nastaja. Če pa vidimo, da se nam kaj preveč ne mehča, ga zavrtimo v mikserju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Ampak čisto malo. Paštetka nam ni všeč. raje imamo, da so tu pa tam še koščki. P.S. Upam, da si hotela recept za bakala na belo, ker drugega ne znam narediti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] P.S.2: Udb. bakala je za nas primorce že ok![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|