piščanc -> RE: pomoč-obupana? (4.12.2006 15:59:16)
|
če si komaj 5 dan po porodu, je 30 ml na 3 ure zelo veliko mleka, zato ne obupaj, dobro ti gre. dojenčica je res zaspana zaradi zlatenice, veliko naj bo na svetlobi (da se bilirubin razgradi), je pa naj kolikor ji paše. mogoče imaš pretrde prsi in premalo izbočene bradavice in še ne more zagrabiti (še posebej če je zaspana) se pa to kmalu popravi. meni so se na začetku najbolj obnesli nastavki za dojenje, ker ni mogla zagrabiti bradavice in pa Oxitocin spray, ker je sprostil mlečne poti. veliko pij in počivaj, ter živce čimbolj sprosti. dojenček po porodu veliko spi, zlateničen ali ne. tudi obdobja spanja se po izhodu iz porodnišnice podaljšajo (in kmalu spet skrajšajo). moja prva punčara je bila enaka, veliko sem se presekirala zaradi vsega tega, ampak kasneje sem videla da za brezveze. moj nasvet je, da prisluhneš otroku, jesti seveda mora, ampak ne bit preveč panična, ne je buditi, če spi, ker itak ne bo jedla, če ni lačna. tudi če poje samo 20 ml, samo da je. če te je res strah zaradi dehidracije lahko po dojenju (ko noče več sesati) dodaš brez skrbi aptamil (če ga spije več kot 20 ml je bila lačna) in si preostanek mleka iztisneš (pa čeprav je samo 5 ml, to spodbuja večjo količino mleka). to sploh ne pomeni, da je dojenja konec. samo vsakič jo najprej podoji in potem dodaj aptamil, da te ne skrbi, ker je zlatenična. ko bosta našli svoj ritem in te ne bo več strah, zaradi napredovanja v teži, bo tudi dojenje steklo lahko pa jo pred in po podoju stehtaš, da vidiš točno koliko je spila. ti pa tega ne priporočam, ker je samo živčna vojna, čimprej zaupaj sebi in malčici sem bila pa na istem kot ti pred šestimi leti, če te še kaj zanima mirno vprašaj na z.s., da ne gledam skoz te teme [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|