Spanje pri 4m (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


HuAnita -> Spanje pri 4m (4.12.2006 11:31:00)

To, da so dojenčki in malčki različni glede spaja, mi je že jasno, ni pa mi jasno, čemu takšne razlike? Kolegičin fantek, le 3 dni mlajši, spi čez dan res le 3x po 20 minut, ponoči pa 14 ur neprekinjeno. Ne doji ga. Kako bi našega newborna prepričala, ki se zbuja na 2-3 ure?
Čez dan kar precej spi, skupaj tudi 5-6 ur, ampak kako naj ga držim pokonci, če je vidno zaspan?! Potem je tečen, ne more zaspati, jaz pa nič na boljšem, ker ga moram ful dolgo umirjati...


(PS pa ne raibm odgovora od zare, ona je itak fenomen...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image])




lenika -> RE: Spanje pri 4m (4.12.2006 11:54:01)

Kaj naj ti odgovorim. Ja, otroci so si med seboj zelo različni, imajo pa tudi različna obdobja. Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je prve 3 mesece hotel biti neprenehoma na joški. Ponoči se je pa tudi dojil nekje na 3 ure, včasih še bolj pogosto. Potem je prišlo obdobje nekje okoli 3.meseca, ko je spal do 5-ih zjutraj brez dojenja, pri 4. mesecih je zopet začel 2x ponoči jesti, pri 5. mesecih se je še navmes zbujal, da sem mu dajala dudo, tudi po 5x in več. Pri 6. mesecih se je odločil, da ima zize dovolj in se doji le še zjutraj, čez dan in ponoči pa nič več. Ina tako sedaj pri skoraj 7. mesecih velikokrat prespi noč, včasih pa se zbudi za nekaj sekund, da mu dam dudo in že spimo naprej. Upam, da bo tako ostalo, a nikoli ne veš. Vm pa samo to, da bomo čez nekaj let gotovo vsi spali. Dokelr ne pride v najstniška leta in zopet ne bomo spali, ker ne bomo vedeli, kje so otroci, kaj počnejo in kdaj pridejo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




sisi80 -> RE: Spanje pri 4m (4.12.2006 15:15:49)

Otroci so zelo zelo različni. Jan je do 3 mesecev lepo spal, samo jedel je enkrat vmes. Zdaj se dva meseca zbuja vsako uro. Smo že čisto obupani. Poslušam pa mamice, ki lepo sladko spijo vso drago noč. NOČ... kaj je že to?!




mojsoncek -> RE: Spanje pri 4m (4.12.2006 15:46:10)

Nas pikec je pri stirih mesecih ponoci spal v kosu 8-10 ur (z vmesnim popravljanjem dude), cez dan pa 2x ali 3x po pol urce, ravno toliko, da je malo podremal. Zgleda se je bal da bi kaj zamudil, ker je od 1. meseca naprej tak firbec, da je groza. Vcasih je trajalo dalj casa, da sem ga uspavala, kot pa je potem spal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Res sem bila zvecer dan za dnem cisto izmozgana, vendar sem si lahko vsaj ponoci nafilala baterije. Ce bi bil pa se ponoci kazin, bi pa ze skoraj potrebovala varusko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Ni kaj, taksni in drugacni so teli nasi malcki palcki.

lp




Stran: [1]