dolžina dojenja 1 mesečnika (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje

Sporočilo

_andreja_ -> dolžina dojenja 1 mesečnika (4.12.2006 10:53:51)

ali je možno da en mesec star otrok poje v 5 mogoče 10 minutah?? Prvi mesec sva se dojila 20 30 minutk zdaj pa vse manj...in tudi podoji so vse pogostejši, čez dan mi je vse ok ponoči je pa katastrofa ker včasih je tudi 7x, medtem ko je cel prvi mesec jedel 2x na noč in zaspal nazaj... zdaj mi ga pa kar nekaj sračka... še to zdi se mi da je pogruntal da nazačetku teče bolj redko mleko in da se mu neda gostejšega (kar zahteva večji napor) vlečt...

TONČI. -> RE: dolžina dojenja 1 mesečnika (4.12.2006 10:58:54)

Ja je možno. Sem jaz dojila enako. 5-6 na dan po 5-10 min. Če je bilo 10 min je bilo že dolgo dojenje. Sem babco vprašala, kako da tako malo poje? Mi je odgovorila, da pač v tolk kratkem času poje zato, ker tako močno in intenzivno črpa mleko. Sej dojenje naj bi bilo tam okoli 10 min. Potem naj bi se pa otrok le crkljal. Ti kar brez skrbi.

45ziga -> RE: dolžina dojenja 1 mesečnika (9.12.2006 12:11:10)

Pri nas je pa ravno obratno. 5-tedenski sinko pije oz.se crklja po 45 min ali 1 uro, ponoci, podnevi. In to ne na 2-3 ure, ampak kakor je. Dopoldne in zvecer tudi vsake pol ure. V knjigah so sicer napisana neka ˝pravila˝ (hranjenje po 20min na vsake 2-3 ure), ki pa sploh ne drzijo. Res so zelo razlicni. Ce otrocek napreduje, pomoje ni panike. Se pac prilagodimo. Cez cas se pa verjeno unese in uredi nek ritem.

domci -> RE: dolžina dojenja 1 mesečnika (9.12.2006 19:39:53)

Prisluhnite otročku glede noči je rez malo zoprno ampak bo minilo saj pri nas je blo tudi tako kot si napisala.  Potem pa se vse skupaj počasi umiri pa je

Stran: [1]