miška38 -> RE: zanositev? (4.12.2006 15:15:56)
|
Hvala Tonja za spodbudne besede. Priznam, da sem precej na tleh, ker sem podobno vprašanje postavila dr. Pušenjaku na med.over.net in dobila odgovor, ki ga v celoti citiram: Spoštovani, "Rad imeti otroke" je slabo definiran pojem. Radi jih imate točno toliko, kolikor ste se zaradi njih pripravljeni odpovedovati sebe in svojim lastnim potrebam. Lasten otrok prinaša marsikaj, ne le prijetnih stvari in zlasti številne dolžnosti. Tudi to je med drugim eden od razlogov za nižjo rodnost Slovenk, ker smo v marsičem razvajeni in se zaradi otrok določenim "užitkom" preprosto nočemo odpovedati. Ko razčistite svoje dvome in frustracije okrog tega, kaj si resnično želite, pa se odločite še glede otroka. Potreba po otroku mora priti iz notranjosti in ne sme biti sprovocirana od zunaj, s strani staršev ali drugih sorodnikov, zaradi predsodkov, da se to spodobi, da je to nujno, kot češnja na torti ipd. Počutim se kot največji "podn" brez srca, egoist, sebičnež... Sploh več ne vem, kaj sem... pa čeprav delam v šolstvu... Imeti rad... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Še enkrat hvala za spodbudne misli in lep dan!
|
|
|
|