Advantan (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

tincci -> Advantan (1.12.2006 17:36:29)

Dejte mi povedat izkušnje s tem. Sva dobili, ker je zadaj po vratu res kriza, je spraskana do krvi, pa nama je dala 20% raztopino, enkrat na dan, 3 dni. Baje ful pomaga. Kake izkušnje imate? Se potem ponovi v blažji obliki? 

muha1 -> RE: Advantan (1.12.2006 19:37:52)

Tudi mi smo imeli podobne težave. Imeli smo Advantan kremo in nam je zelo pomagala, pa tudi do krvi smo bili spraskani [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

tincci -> RE: Advantan (1.12.2006 22:13:52)

Koliko dni največ pa si mazala? Se je potem kmalu ponovila taka boga koža?

muha1 -> RE: Advantan (2.12.2006 18:05:47)

Nam je izginilo takoj po dveh dneh. Ko sem videla, da se je spet malo pojavilo, pa spet namazala. Sedaj je mir že dve leti.

coco -> RE: Advantan (3.12.2006 23:33:33)

Advantan ne zdravi vzroka za obolelo kožo, zato če je le-ta vneta kot posledica alergije na kakšno živilo, se bo stanje kože ponovilo, če ne boste zdravili alergije - dieta. Vsaj pi nas je bilo tako. Upam pa, da so vas opozorili glede uporabe advantana. To je kortikosteroidno mazilo, ki lahko tudi škoduje koži, če pretiravate z uporabo. Če se prav spomnim, je priporočljiva uporaba največ 2-3 dni in to samo na prizadeti koži.
Nočem strašiti, za vsak slučaj pa opozorim!

lp,
coco

sharpy -> RE: Advantan (16.12.2006 0:27:20)

Tako kot pravi coco. Ta krema ful pomaga, a tanjša kožo. Nam je rekel dermatolog naj ga mažem s tem mazilom ali kremo dokler ni koža v redu (npr. 2-3 dni) in pol ga vsaj toliko dni ne smem mazat, da koža pride k sebi. in tako naprej, če se spet pojavi rdečina, spet 3 dni mažem in pol vsaj 3 dni pauze. Pomaga pa res ful.

tincci -> RE: Advantan (16.12.2006 10:35:32)

Ma nam je ful pomagalo, po parih dneh se je pa spet pojavilo, tako da sploh ne mislim več uporabljat, razen če bo ful kriza. Coco, dieto imava itak samo s 3 živili, je imela pa enako kožo tudi takrat, ko je bila samo na Pregominu AS. Je pa res, da več kot na 10% kože celega telesa ne smeš mazat, ker lahko pride do nekakšnega šoka (vročinskega, se mi zdi). hvala punce!

Stran: [1]