Maxi Tobi - zadaj, ali tudi spredaj? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


lolipop -> Maxi Tobi - zadaj, ali tudi spredaj? (30.11.2006 21:19:53)

Kupili smo Tobija, zdaj pa me zanima, ali ga katera uporablja tudi na sprednjem sedežu? Moj je prišel do nasprotujočih si informacij, pa sem se odločila, da vas povprašam.




zmajči25 -> RE: Maxi Tobi - zadaj, ali tudi spredaj? (30.11.2006 22:23:17)

Mi imamo Tobija in ga imamo na zadnjem sedežu obrnjenega v smeri vožnje. Mislim, da sedežki kat.1 (od 9 - 18 kg) spadajo na zadnji sedež, saj jih itak v obratni smeri vožnje ne moreš naštimat. Zakaj pa bi imela otroka spredaj? Najbolj varno je da je otrok v avtu zadaj, na sredini če imaš to možnost (tritočkovne pasove).
Evo, sem pogledala v navodila, kjer piše, da Tobija lahko naštimaš tudi na sprednji sedež, vendar je bolj varno, če je zadaj, tak da se sama odloči, kaj ti je bolj pomembno....[sm=smiley2.gif]




Mina1 -> RE: Maxi Tobi - zadaj, ali tudi spredaj? (1.12.2006 7:38:29)

Nujno in samo zadaj, itak ne morejo biti drugače obrnjeni kot v smeri vožnje.

Niti pod razno naj ne bi bil spredaj. Drugače pa izredno dobra izbira sedeža za vašega malčka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




asso -> RE: Maxi Tobi - zadaj, ali tudi spredaj? (1.12.2006 8:00:06)

Načeloma bi bil lahko spredaj, ampak je bolj priporočljivo in varno, da je zadaj... vsak sedež se lahko namontira tudi na prednji sedež...




ursa_p -> RE: Maxi Tobi - zadaj, ali tudi spredaj? (1.12.2006 15:25:25)

Ce ste brale navodila, se vsakega lahko montira tudi spredaj ... seveda v smeri voznje, tako kot zadaj.
Jaz sem klicala na policijsko postajo glede tega, pa so rekli, da je za njih to sprejemljivo.

Midva ga voziva zadaj, ce bo nuja, se ga bo montiralo pa tudi spredaj. Mora biti pa prav tako kot pri lupinici izklopljen air-bag ... vsaj za te manjse, tisti vecji (od 18 kg naprej) pa se mi zdi, da to ni potrebno, ampak nisem pa prepricana!

Lp, Ursa




Stran: [1]