Menjava službe (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Menjava službe (30.11.2006 9:12:56)

V službi imamo odpovedni rok 1 mesec.Vendar se mi obeta druga zaposlitev,ki bi jo lahko nastopila prej kot v enem mesecu.Zdaj pa razmišljam,kako naj to izpeljem.Kakšni predlogi mogoče?
Poleg tega se še "bojim", da sem noseča.Vsi vemo,kako delodajalci gledajo na to,zato bi raje to obdržala zase še nekaj časa.Je pa problem, da bo pri novem delodajalcu potrebno delati zdravniški pregled ( po vsej verjetnosti)...ali tam ugotovijo tudi nosečnost?
Ali je zdravniški pregled sploh potrebno delati,glede na to,da grem iz trgovine v trgovino?Malo čudna vprašanja ampak upam,da se bo našel kdo,ki bo znal odgovoriti!Hvala!

Spark -> RE: Menjava službe (30.11.2006 9:27:33)

Če imaš namen biti noseča, oz. je verjetnost da si že, se mi zdi fer do novega delodajalca, da mu to tudi takoj poveš. Ker če bo pa to zvedel 14 dni po tem, ko boš pri njih delala, ne bo najbolje zate. Saj imajo običajno na začetku poskusno delo, potem ko bo pa izvedel, da si noseča, ti pa ne bo podaljšal pogodbe. Pa boš ostala brez službe. Tako, da se mi zdi, da je bolje biti fer, pa mu povedati, ali pa ne menjati službe. Jo boš ob koncu pordniške.

Anonimen -> RE: Menjava službe (30.11.2006 10:52:17)

Boljše zate bi bilo, da ostaneš v tej službi kot si sedaj. Ko končaš porodniško, pa si itak kje drugje poiščeš že prej .Če imaš probleme z sedanjim delodajalcem, pa pojdi na bolniško in ga boš frej za 2 leti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]