glinen pekač (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


pearl -> glinen pekač (29.11.2006 22:34:32)

Imam glinen pekač, pa ga še nisem uporabljala. Zdaj pa bi kaj spekla v njem, pa me zanima, če ga je potrebno namazati z margarino in posipati moko.

Tašča je v njem pekla krompir, pa se je prijel.
Prosim za nasvet!




CUKRČEK -> RE: glinen pekač (30.11.2006 6:10:55)

en nasvet......jaz VEDNO pečem, pa v kateremkoli pekaču že, na pki papirju. Tako potem samo papir stran vržem in je. Ni treba nič sprijete hrane dol praskat, pri čemer se tudi pekač rad poškoduje. Peki je zakon.....tako za sladice, piškote in vso ostalo hrano.




Anonimen -> RE: glinen pekač (30.11.2006 8:11:39)

cukerček pa tudi krompir pečeš na peki papirju??? ti si faca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], bom tudi jaz, ker vedno drgneeeem in namakaaaam!!!




CUKRČEK -> RE: glinen pekač (30.11.2006 8:18:33)

kot sem rekla...jaz VSE pečem na papirju. Krompir je prav dober tako pečen....pa nič se ne prime na pekač. Pa dam lahko zelo malo olja in tako ni premastno. JAz si ne predstavljam, da bi pekač mazala z maščobo in potem direkt na tem pekla...




Strawberrie Cherrie -> RE: glinen pekač (30.11.2006 19:12:35)

Uf - jaz ravnokar v glinenem pekaču pečem filanega piščančka pa krompirček - MNJAMI!!! Pa ne dam peki papirja , samo zelo malo olivnega olja namažem po pekaču...na dno mi je pa lubi naredil takšne 4lesene palče, ki jih sestavim in pod tiste palčke lepo odteka tisto olje, ki sem ga dodala in pa tekočina od piščanca -> tko da na dno si itak nič ne prime, drugo pač malo namočim, ni pa neke panike, da bi mogla ful drgnit...mislim da ga v 4 letih, od kar sem ga kupila, še nisem nikjer okrušila...




Stran: [1]