Biba74 -> RE: mama z otrokom v bolnišnici (29.11.2006 23:00:34)
|
Ob prihodu v bolnišnico sem dobila "papir" oz. izjavo v podpis, da bom bivanje plačala. O nemogoči bolniški pa niti besede. Saj vem, da niso dolžni, je pa človeško, da te kdo na takšne stvari opozori. Saj sem se danes že dogovorila s svojo osebno zdravnico, da bova uredile zadevo tako, da del. razmerje ne bo trpelo, ampak ni fer. Sploh ob tem, ko je zdaj toliko pompa okoli ukrepov za povišanje rodnosti, pa družini prijazna podjetja, pa ..... HAALOOO!!! Bolan otrok potrebuje za okrevanje ljubečo nego, ki mu je "tete" v bolnici ne morejo dat, ker jih je premalo, otrok pa preveč. Pa so te "tete" vse po vrsti zelo prijazne in delajo kolikor zmorejo. Ampak mama je mama in ata je ata, nista nadomestljiva sploh v takih trenutkih ne. Žal ali pa na srečo. In recimo, ko hodimo v materinsko šolo, bi bila namesto teme o prehrani v prvem tromesečju nosečnosti (ko je ta že zdavnaj mimo), zelo primerna tema o praktičnih nasvetih iz zakonodaje, ki se tiče otroka in staršev. Se opravičujem za ta "divji" post, ampak danes sem bila res jezna in razočarana nad našimi veljaki in sem morala vprašat kaj drugi mislite o tem preden napišem še kakšno pismo na "višje inštance". Meni se to resnično zdi nezaslišano. Pa ne rečem, lahko bi bila tudi starostno omejena pravica do bolniške za hospitaliziranega otroka (recimo tako kot pravica do krajšega del. časa). Da ne zatežim preveč. Pika. Bom vesela še kakšnih mnenj tudi nasprotnih (argumentiranih seveda)...
|
|
|
|