mlečni izdelki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Eva*** -> mlečni izdelki (29.11.2006 12:18:48)

Zanima me, kdaj otrok lahko dobi mlečne izdelke in katere. Stari smo sedem mesecev, GH pa jemo od približno petega dalje. Dnevno ima že tri obroke.
Hvala.

eya -> RE: mlečni izdelki (29.11.2006 12:37:11)

Takšno je mnenje naše pediatrinje: žličko kisle smetane v zelenjavo lahko kmalu po 6. mesecu, skuta, jogurt. sir kot samostojni obrok enkrat med 8. in 10. mesecem, kravje mleko okoli enega leta.

tt79 -> RE: mlečni izdelki (29.11.2006 13:35:40)

Js ji dajem skuto in jogurte po navodilih pediatra od 5 meseca dalje. Jih ima ful rada[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Z alpskim mlekom bom počakala nekje do 11 meseca, sam ga pa zadnjič dala eno taveliko zlico v pire krompir, ker smo bli pri babici, pa nismo umetnega imel s sabo.
Uporabljam tudi kislo smetano.  Edino kar bodi pozorna je, da daješ polnomastne izdelke.

Anonimen -> RE: mlečni izdelki (29.11.2006 13:48:49)

Jas sem svojemu začela dajati alpsko mleko 3,5 pri 6 mesecih. Sedaj bo star 9 mes. Že kar nekaj časa mu devam razne jogurte, zelenjavo, juhe, meso itd. Mislim ,če otroka ne zvija, da ni nič narobe, saj vitamine dobi iz ostale hrane. Pri meni ni težav, ker poje use. 

ČebelicaMaja -> RE: mlečni izdelki (29.11.2006 13:55:23)

Jaz se ful strinjam z eyo- ni dobro preveč hitet- jaz sem namreč ravno zato pokasirala težko alergijo na mleko, ki ga potem do 7 leta tud poskusit nisem smela...

Pobalami -> RE: mlečni izdelki (29.11.2006 19:25:06)

Kravje mleko sem začela dajati v hrano (špinača, pire krompir pri 7 mesecu), to so seveda zelo majhne količine, enako je s kislo smetano. K. mleko je začel piti malo pred 1. letom.

Kar se tiče jogurtov in skut so mnenja različna. nekateri svetujejo po 1.letu, nekateri po 6. mesecu. jaz sem začela dajati jogurt pri osmem mesecu ampak je imel po njem močne krče, zato sem počakala 3 mesece (enako skutke in puding).

natalia -> RE: mlečni izdelki (29.11.2006 22:13:50)

pri 7.mesecih je moja jedla (mlečni izdelki): jogurt čebelica maja, skutke (banana, marelica), kisla smetana kot majhna žlička k zelenjavi, sir za mazanje;je pa res da je moja začela zavračat mleko in sem mogla nekje drugje "not spravit" zadostne količine mleka.

Anonimen -> RE: mlečni izdelki (29.11.2006 22:19:25)

moje mnenje je po 6.mesecu. kislo smetano in putrček sem ji pa že prej dajala. začele sva s 4. meseci!

Mateja82 -> RE: mlečni izdelki (30.11.2006 13:22:53)

pri sedmih mesecih je dobila prvo skutico, pa mal sira, domače skute nima rada, tudi okus domačega mleka ji ni všeč. Drugače je pa ne silim preveč z mlečnimi izdelki  ker še vedno  popije precej AM.
Že prej pa sem začela dodajat mal smetane in masla med pire.

mami5ra -> RE: mlečni izdelki (30.11.2006 15:50:47)

Živjo,

Tudi jaz imam 7mesecev staro punči, pa ji skuto in jogurtov še ne dajem... Me pa zanima kakšno skuto to kupite... navadno? pa se jo potem zmeša s sadjem?? Jogurte vem da imajo neke otroške... a skuto tudi???

TONČI. -> RE: mlečni izdelki (30.11.2006 19:20:31)

Gres, polenta, kosmiči, kaša, čokolino,.......

Stran: [1]