Mina1 -> RE: Patrick in ..... (29.11.2006 12:14:27)
|
Tole me teži vsakič, ko sprašujete o imenih mi je žal, da se tako malo počutite Slovenci, da so vam slovenska imena nevšečna. Če ste Italijani, potem mi je izbor še razumljiv, drugače pa ne. (Ali pa če imate mešan zakon.) Pa x-si, ipsiloni v imenih, pa neke dvojne črke - halo! Potem se pa otroci skoraj podpisati ne zanjo, ko so v šoli ? Saj bi vam priporočila, da preberete kakšno sociolingivistično študijo na temo materinščine ... Brez zamere in lepo te prosim: vsak po svoje, punca je vprašala. In če je napisala, da ji imena kot so npr. Mojca in Janez pač niso všečna, ji niso, meni tudi ne, očitno tebi so. Never ending story... In prav zelo se počutim SLOVENKO, in moji otročki tudi. Pa to da se ne znajo podpisati, od kje ti to, se je je punčki ime Urška ali Špelca, se tudi verjetno na zečetku težko podipše, kajne...zato ne posplošuj in ne priporočaj nekaj, kar nekomu ni všeč. Saj pravim: vsak po svoje, samo da je zdrav otroček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|