Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 9:57:27
|
|
|
|
al1*
|
Jaz jih nisem prebudila do konca. Sirup sem ponoči vedno dala po brizgi. Otroka sem malo privzdignila, šprico v usta in počasi spraznila. Pri mojih deluje. Ali pa daj zadnjo rundo antibiotika okoli polnoči, ko res trdno spi, naslednjo pa zjutraj okoli osmih, ko je že buden.
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 9:57:49
|
|
|
|
Olivija
|
midva jih zbujava ponoči, če morata jemati antibiotike. Je pa pri nas tako, da takoj naprej zaspita. Mi je pa lekarnar zabičal, da moram dajati antibiotike točno, rekel je bolj, da prej kot pa kasnej, ker potem pade koncentracija v krvi. No in jasno, smo takoj na začetku pozabili na dva odmerka , me je bilo prav sram. Sva jih pa dajala kot Al1* z brizgo ob polnoči.
< Sporočilo je popravil Olivija -- 29.11.2006 9:58:47 >
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 9:58:18
|
|
|
|
Laubica
|
Ja zračunam si kako bi bilo ponoči najbolj ugodno in tak dajam dalje
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 10:03:39
|
|
|
|
Jančika_
|
Naš je ravno na antibiotikih in se ponoči sploh ne zbudi, ko mu zlijeva tisto žličko v usta. Dobi ob 23.30 (čisto slučajno, takrat smo pač prišli od dežurnega, ko ga je bolelo uho, in smo pač takoj dali AB).
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 10:54:37
|
|
|
|
MAŠKA
|
Meni je pediatrinja rekla, da ni hudega, če ponoči preteče kakšnih 10 ur od zadnje doze. Jaz ji AB zmešam kar v čaj in ji dam po flaški pa kar v spanju spije.
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 12:44:15
|
|
|
|
NinaŠ
|
Jaz dam AB ob 23., ko otrok še ni naspan in hitreje nazaj zaspi, kot pa tam proti jutru.. ...in potem ob 7. (že vstane) , 15., 23.,....
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 12:47:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Zato pa jaz vedno rečem zdravnici, naj mi da tistega za na 12 ur. Sicer pa je res najbolje po brizgi in to kakšno uro, ko najbolj trdno spi.
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 13:22:45
|
|
|
|
dskubin
|
Mi tudi kar po brizgi, pa se samo v spanju malo oblizne, kot da nič ni.
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 13:56:28
|
|
|
|
Urška//
|
Jza tudi dam po brizgi ob 4 ponoči, ker zjutraj malo bolj dolgo spimo, se sploh ne prebudi
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 14:46:18
|
|
|
|
honey
|
Jaz si ponavadi skombiniram tako, da dobi odmerek tam nekje okrog 11h, polnoči, dam mu ga pa vedno na brizgo (zraven sirupa Hyconcil? je itak priložena), sem si pa eno tudi spravila za kasneje. Mislim, da je to lažji način kot pa po žlički, čeprav naš itak spi ko top in ga ne prebudi nobena stvar.
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 14:57:39
|
|
|
|
anckabancka
|
Pa kakšna je to brizga? Navadna, majhna injekcija, ali kaj?
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 15:06:06
|
|
|
|
BarbaraE
|
Mi nismo imeli nobenih težav z nočnim odmerkom antibiotika. Sva jo namreč le toliko predramila, da je pojedla po žlički in še malo vode popila in je takoj nazaj zaspala. Imava pa to srečo, da rada vzame zdravila in je ni treba veliko prepričevat. Ona je ponavadi zahtevala ŠE.
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 18:17:53
|
|
|
|
Felicity
|
IZVIRNO SPOROČILO: anckabancka Pa kakšna je to brizga? Navadna, majhna injekcija, ali kaj? [/quote] Navadna 5ml brizga. Kupiš v lekarni za 50 SIT. Pa še točno odmerjaš zdravilo. Jaz si skombiniram nekje 6/14/22h. Ob 6, ko ni še zbujena, pa jo samo obrnem na hrbet, in ji z brizgo dam zdravilo. Se niti ne zbudi. Srečno!
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 20:48:16
|
|
|
|
ajdaN
|
Kupiš v lekarni za 50 SIT. In v kateri lekarni prodajajo tega ?! Pri nas v KR mi je razlagala da tega pa žal ni mogoče dobit, da jo imajo samo nekateri sirupi zraven. Če mi jo kakšna lahko zrihta se priporočam.
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 20:55:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Ajda, jaz sem jo prav v kranjski lekarni že kupila. Le da so to navadne injekcije (brez igle ), tiste brizge prav za sirup za so samo malo drugačne oblike, bolj cevaste, nimajo tistega majhnega rilčka na koncu. Drugače pa je taka brizga priložena npr, Daleronu, ki je sirup za zbijanje vroćčine. Pa še zelo dober je. Pa pojdi še dol v Supernovo vprašat, tam so malo bolj iznajdljive, se mi zdi. Ali pa v novo zeliščno prodajalno v Mercatorju. Najbolje, da malo pokličeš po telefonu.
|
|
|
|
RE: Antibiotik na 8 ur - ponoči??? 29.11.2006 21:25:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Tisti, ki smo ga imeli mi, je šel. Ne spomnim se pa, kateri.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
SpanjeMiška2006Kako spite v času nosečnosti?na levem boku (
37%)
na desnem boku (
13%)
na hrbtu (
6%)
na trebuhu (
3%)
se obračam kot vrtiljak (
41%)
drugo (
1%)
Število vseh glasov: 360Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!