Anonimen -> RE: Solidarnostna pomoč v primeru daljše bolniške? (29.11.2006 15:28:24)
|
Jaz ti iz prve roke povem, da to solidarnostna pomoč pripada v vsakem primeru, če si članica sindikata. Le ta ti pripada, če si na bolniški 90 dni( 3 mesece) ali več. Delodajalec ti jo bo v vsakem primeru izplačal, če plačuješ članarino sindikatu, ker vsaka pogodba zajema tudi to pomoč. Če pa nisi članica sindikata, pa ti jo lahko izplača delodajalec, če sam to hoče, ker je pa to potem njegova dobra volja. Vsak delodajalec se strinja, da je lahko sindikat na njegovi firmi, zato mora izpolniti to dolžnost. Je pa še 2 vrsta solidarnostne pomoči, ki ti jo izplača sindikat, vendar je ta zelo zakomplicirana, ker gre dejansko skozi člane in izvršnega odbora sindikata, da ti jo sploh odobrijo in znaša precej več kot ta, ki ti jo izplača delodajalec. - elementarne nesreče - smrt ožjih članov družine - katastrofe..... V sindikatu Zdravstva in socialnega varstva Slovenije znaša solidarnostna pomoč cca. 120.000,00 neto in sem izplača na plačilni dan plače. Če še kaj raboiš, se mi javi na ZS,
|
|
|
|