nejcko -> RE: nazadovanje pri odvajanju od plenice (29.11.2006 12:44:40)
|
Naša tamala je kakšnen mesec pred 2. rojstnim dnevom čez dan ostala brez plenice, kmalu zatem pa ni imela plenice niti pri dnevnem spanju. Pred kratkim sem ji vzela plenico tudi ponoči (zdaj je stara 2 leti in 5 mes), saj je bila plenica zjutraj suha skoraj en teden. Pa žal ni šlo - mogoče se je zgodilo 2x, da se ni polulala, drugače pa se je vsako noč zbudila popolnoma mokra in vsa prezebla. Ker se mi zdi brez veze forsirati, pa tudi ne da se mi zafrkavati z vsakodnevnim preoblačenjem postelje in pranjem, smo ji dali nazaj plenico. Mislim, da bomo kar na pomlad počakali, ko bo bolj toplo, če bo prej, bo pa prej. Forsirati ne mislim več. Smo imeli pa s sinom težave glede nočnega lulanja. Od 2,5 leta je bil čez dan brez plenice, ko smo ga hoteli odvaditi še ponoči, se je pa ravno tamala rodila. Saj na začetku je bilo v redu, ko pa je bila tamala stara kakšne 3, 4 mesece, je pa sin začel ponovno močiti posteljo in to na veliko. Mi smo imeli potem kar velike probleme s tem, tako da je imel sin plenico ponoči skoraj do 4. leta. Sem pa slišala, da samo rojstvo drugorojenca za otroka (prvorojenca) ni tako zelo stresna zadeva. Problemi se pojavijo kasneje, ko dojenček ni več samo pasivno bitje v vozičku, ampak se čedalje bolj vklaplja v družinski vsakdan, to pa je tam od 3. meseca dalje pa dokler fino ne shodi, da postaneta enakopravna partnerja pri igri. Mogoče tudi tvoja ta starejša na tak način izraža svojo stisko in se odziva na spremembe v družini. Jaz ne bi forsirala in bi ji lepo dala plenico nazaj. Boste vsi veliko manj nervozni.
|
|
|
|