nazadovanje pri odvajanju od plenice (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Anonimen -> nazadovanje pri odvajanju od plenice (28.11.2006 21:18:52)

naša dvoletnica je bila že lepo suha podevi (od avgusta leos, 2 pa je bila stara julija), pa par tednov tudi že ponoči. če jo je ponoči lulat se je zbudila in sva šli na wc, pa nazaj spat. potem pa se je en dan začelo, da je več noči zapored pomočila posteljo. tudi zbudila se ni ko se je polulala, ampak šele ko jo je začelo že zebsti. isto pri spanju čez dan. že dolgo je bila tudi pri tem spanju suha, zdej pa spet lula. seveda sem ji dala plenico nazaj, ker ne želim da se prehladi v mokri postelji. pa ne vem če je to ravno ok. ne vem kako bi ukrepali vi?

Anonimen -> RE: nazadovanje pri odvajanju od plenice (28.11.2006 21:21:38)

Jza bi ji isto dala lepo plenico nazaj. Mogoče jo pa malo zebe, pa se zato polula. Poleti je bilo toplo, zdaj pa je pač hladneje.

viv_ -> RE: nazadovanje pri odvajanju od plenice (28.11.2006 21:24:08)

Isto pri nas... Poleti je bila tudi ponoči brez, zdaj ma pa ponoči spet plenico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

rainbow -> RE: nazadovanje pri odvajanju od plenice (28.11.2006 21:46:18)

Seveda, ni panike. saj imajo še čas.

mamči -> RE: nazadovanje pri odvajanju od plenice (28.11.2006 22:10:50)

Pri nas se je dogajalo podobno s tem, da je bil sin še malo starejši. Po moje, če se zdaj to pogosto dogaja, je najboljše vsaj čez noč spet prakticirata s pleničko, pa še malo počakata.
Je pa možno, da se v življenju tvoje malčice dogajajo kakšne spremembe - vrtec, odsotnost enega od staršev, selitev, spanje v svoji sobici ...?
Seveda ima pa še čas, da se navadi bit brez pleničke. Mi smo bili že lep čas suhi, pa je pol prišlo obdobje, ko je ponoči parkrat "stočil", pa je bilo potem spet vse o.k.. Imava pa še sedaj za vsak primer posteljo zaščiteno z nepremočljivo podlogo.
Eni malčki so kar takoj in za vedno suhi, drugi spet pa rabijo malo več časa in imajo še občasna obdobje, ko "se jim pač zgodi ".

srki -> RE: nazadovanje pri odvajanju od plenice (29.11.2006 6:57:35)

Se strinjam s Splišni.

nejcko -> RE: nazadovanje pri odvajanju od plenice (29.11.2006 12:44:40)

Naša tamala je kakšnen mesec pred 2. rojstnim dnevom čez dan ostala brez plenice, kmalu zatem pa ni imela plenice niti pri dnevnem spanju. Pred kratkim sem ji vzela plenico tudi ponoči (zdaj je stara 2 leti in 5 mes), saj je bila plenica zjutraj suha skoraj en teden. Pa žal ni šlo - mogoče se je zgodilo 2x, da se ni polulala, drugače pa se je vsako noč zbudila popolnoma mokra in vsa prezebla. Ker se mi zdi brez veze forsirati, pa tudi ne da se mi zafrkavati z vsakodnevnim preoblačenjem postelje in pranjem, smo ji dali nazaj plenico. Mislim, da bomo kar na pomlad počakali, ko bo bolj toplo, če bo prej, bo pa prej. Forsirati ne mislim več.

Smo imeli pa s sinom težave glede nočnega lulanja. Od 2,5 leta je bil čez dan brez plenice, ko smo ga hoteli odvaditi še ponoči, se je pa ravno tamala rodila. Saj na začetku je bilo v redu, ko pa je bila tamala stara kakšne 3, 4 mesece, je pa sin začel ponovno močiti posteljo in to na veliko.  Mi smo imeli potem kar velike probleme s tem, tako da je imel sin plenico ponoči skoraj do 4. leta.

Sem pa slišala, da samo rojstvo drugorojenca za otroka (prvorojenca) ni tako zelo stresna zadeva. Problemi se pojavijo kasneje, ko dojenček ni več samo pasivno bitje v vozičku, ampak se čedalje bolj vklaplja v družinski vsakdan, to pa je tam od 3. meseca dalje pa dokler fino ne shodi, da postaneta enakopravna partnerja pri igri. Mogoče tudi tvoja ta starejša na tak način izraža svojo stisko in se odziva na spremembe v družini. Jaz ne bi forsirala in bi ji lepo dala plenico nazaj. Boste vsi veliko manj nervozni.

Stran: [1]