S katero GH ste začeli pri zaprtem dojenčku? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

ElaM -> S katero GH ste začeli pri zaprtem dojenčku? (27.11.2006 10:30:31)

Ojla, naša punca je stara 5 mesecev in že od rojstva se borimo z zaprtjem. Tako, da pije temu prilagojeno mleko. Zdaj smo počasi začeli z uvajanjem novih okusov, vendar rižolino, banane, korenček vse zapira. Tako, da smo pri izbiri kar omejeni. Zelo rada je suhe slive, potem se pa počasi neha.
Kaj ste pripravljale tiste, ki imate sončke bolj zaprte? Prosim, z idejami na plan.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Lep dan.

TONČI. -> RE: S katero GH ste začeli pri zaprtem dojenčku? (27.11.2006 10:57:55)

Banana zelo zapira. Kaj pa če mu daš jabolko. To pri nas veliko prakticiramo, ko so otroci zaprti.

irena111 -> RE: S katero GH ste začeli pri zaprtem dojenčku? (27.11.2006 15:51:42)

vsi mlecni izdelki odpirajo, kaksna cvetaca, spinaca, pire, juhice, koruzni zdrob. jaz sem namesto kravjega mleka uporabljala sojino. Vsekakor pa je super za take primere jabolko- pa se zdravo je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tati2 -> RE: S katero GH ste začeli pri zaprtem dojenčku? (27.11.2006 18:21:43)

Jaz sem ji dala kašico id sliv (frutek), pa tudi jabolko jemo vsak dan in se ji je prebava ka uredila, sicer pa jabolko vedno zmešam še z drugim sadjem.

lenika -> RE: S katero GH ste začeli pri zaprtem dojenčku? (27.11.2006 19:06:17)

Pri jabolku pazi, da ga ponudiš takoj, ko ga naribaš. Ker nekoliko postano jabolko zapira.

Alisa -> RE: S katero GH ste začeli pri zaprtem dojenčku? (27.11.2006 19:11:31)

Jaz mu zaenkrat dajem jabolčno kašico, včasih dodam hruško. Pa smo tud bili prej bolj zaprte sorte.

mojsoncek -> RE: S katero GH ste začeli pri zaprtem dojenčku? (3.12.2006 22:41:20)

Jabolko, olupljena in kuhana hruska (vsaj na zacetku), grozdje (je malo vec dela s "pripravo", lahko ga tudi pretlacis cez gosto cedilo in ponudis sokec), melona... Vecinoma vse sadje dela dobro prebavo, razen benan seveda.

lp

Vesnika -> RE: S katero GH ste začeli pri zaprtem dojenčku? (5.12.2006 21:57:02)

Nam so pomagale kašice HIPP iz sliv, pa obvezno, ko je bil zaprt, je dobil namesto čajčka kar slivov sokec , tudi od HIPP-a.
Drugače pa poženejo tudi močno sladkane kamilice (čajček seveda)!

Marogica -> RE: S katero GH ste začeli pri zaprtem dojenčku? (5.12.2006 22:07:52)

Otrok naj poleg tega, kar so punce naštele, čim več pije. Tekočina je pomembna. Naša dva sta oba vedno zelo dosti pila in nismo imeli z zaprtjem še nikoli problemov.

Stran: [1]