Prevoz na delo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Dolina -> Prevoz na delo (26.11.2006 20:53:20)

Čer,

mogoče kod ve kako je s prevozom na delo vnaslednji situaciji:

firma se je preselila v okolico Ljubljane in delodajalec že jamra glede zneska za prevoz. Ker se z nekaj sodelavci skupaj vozimo iz Ljubljane, da mal prišparamo, je sedaj delodajalec objavil, da bi se vozili iz Lj v firmo s službenim kombijem (in nam seveda ustrezno zmanjšal prevoz na delo). Ali smo dolžni to ponudbo sprejeti?
Vem, da ti delodajalec ni dolžan plačati prevoza, če ti organizira prevoz od doma pa do službe. Ampak ali to pomeni, da lahko zahteva, da se ti do nekje pripelješ, naprej pa na njegove stroške?

Hvala za odgovore, Dolina

Dashenka -> RE: Prevoz na delo (26.11.2006 21:00:53)

Žal lahko.

Na primer, če je tvoja služba na Vrhniki, delodajalec pa organizira prevoz (kombi, avtobus): zjutraj iz LJ, iz neposredne bližine železniške postaje do Vrhnike in popoldan nazaj.

Ti pa se voziš denimo iz Domžal.

V tem primeru ti je dolžan plačati le najcenjši prevoz Domžale-LJ (to je verjetno mesečna karta za vlak), ker iz LJ do Vrnike organizira prevoz on.
Če pa ga ne uporabiš, potem je to tvoj problem.

Gina -> RE: Prevoz na delo (26.11.2006 21:07:18)

Ja, tako je, kot ti je dashenka napisala. Plačati ti mora najcenejši možni prevoz. Potem je pa vseeno, kako se on to spomni.

Dolina -> RE: Prevoz na delo (26.11.2006 21:27:02)

Ok, samo še nekaj:
če organizira npr. iz Viča na Vrhniko, jaz sem pa iz Domžal, mi mora plačati karto do Lj + mesečno karto LPP, ker ni organiziral prevoz iz Lj v bližini glavne avtobusne postaje? Ker dejansko misli organizirat prevoz iz obrobja Lj.

Hvala za odgovore, se jutri ne bom preveč razburjala na šefa.

kofetek2010 -> RE: Prevoz na delo (26.11.2006 21:32:36)

ja, Domžale - LJ in LPP [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]