Gina -> RE: koliko testov? (26.11.2006 22:11:26)
|
Učenci lahko v skladu s prvim odstavkom 12. člena pravilnika pišejo pisne izdelke, namenjene ocenjevanju znanja, največ dvakrat v tednu in enkrat na dan. O datumu pisanja pisnega izdelka morajo biti učenci seznanjeni vsaj pet delovnih dni prej. Tole pojasnilo, ki sem ga dobila od ministrstva, ko sem jih nekaj spraševala. Sicer pa ga lahko preberete v pravilniku o preverjanju in ocenjevanju v 9-letni oš. Naj dodam še to, da morajo otroci najprej pisati preverjanje in če je temu zadoščeno in učitlej ugotovi, da bi bilo primerno pisati ocenjevanje, šele takrat lahko pišejo. Preverjanje, ki ga ne ocenjujejo, ne sme biti zapisano v redovalnici. Nareki, obnove, ocnjevanje zapiskov iz npr. naravoslovnih dni in podbno, šteje ravno tako v teste - ocenjevanje. Če otrok piše več kot 2 ocenjevanji, ki nista bili predhodno napovedani 5 dni prej, lahko starši kličete ravnateljico ali pa zgolj učiteljico in zahtevate razveljavitev in ta jo mora narediti, ker je v prekršku. Vprašan pa je lahko otrok kadarkoli. Teh zakonskih omejitev (ŽAL!) ni. Vendar mora biti zagotovljeno javno spraševanje z javnim ocenjevanjem in obrazložitvijo, zakaj je ocena taka kot je. Pa najbrž sem še kaj pozabila.
|
|
|
|