|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pralne plenice
26.11.2006 11:57:19   
jagoda80
Živjo!
Zanima me, če se je katera odločila, da bo za svojega dojenčka uporabljala pralne plenice in ne teh za enkratno uporabo. Jaz namreč trenutno poglobljeno razmišljam o uporabi le teh in iščem pluse in minuse. Je mogoče katera že uporabljala te plenice? Kakšne so vaše izkušnje? Kakšna je razlika med plenicami racman, štorklja in bambinomio?
Pa, prosim, ne pisat tiste, ki ste se odločile za plenice za enkratno uporabo, ker je z njimi več dela, pa da sa bombažne plenice larifari ... ker se potem ponavadi te debate sprevržejo v kake brezvezne ideološko-ekološke razprave.
V šolo za starše sem vprašala patronažno sestro, kaj meni o bombažnih plenicah, pa je rekla, da jih sploh ne pozna user posted image
Kakšne so torej vaše izkušnje in koliko teh plenic (če se bom mogoče odločila) je sploh potrebno imeti?
Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pralne plenice
26.11.2006 13:04:19   
SašaR
Mi jih imamo - racmanke in smo po 9.mesecih uporabe zelo zadovoljni. Si pa poglej stare poste, saj je na to temo bilo že ogromno napisanega.

Majhen namig: Ti se moraš odločiti ali jih boš uporabljala. In če si za, se loti tega. Ker če boš skeptična potem je brez veze. Imajo pa vse plenice pozitivne in negativne strani. Mi smo se odločili za njih in nam so zakon.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu jagoda80)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.11.2006 8:40:20   
pikecpokec
Živjo!

Tud mi smo se (zaenkrat) odločili za pralne plenice. Sicer še ne vem, kako se obnesejo, ker bom do januarja še v enem kosu. Sem pa na to temo prebrala in slišala toooolk enih stvari, da sem pač nehala poslušat in brat!
V glavnem, osebno mislim, da so te pleničke ful vredu (sigurno boljše kot tiste plastične pamperske - kar spomni se kekšen je občutek, ko morš med menstruacijo en teden nosit vložek user posted image ). No, po moje je to približno isto! Res je, da morš te plenice prat, pa sušit (to zna menda biti kar problem, če nimaš sušilca-mi ga nimamo), ampak mislim da se vseeno splača, finančno in tudi drugače.
Sicer je prvi strošek nabave kar velik (mislim da okoli 100 jurjev), ampak za pamperske menda v celotnem obdobju ko otrok nosi plenice daš okrog 300 jurjev. Mi smo vse pleničke dobili za 10 jurjev (sicer rabljene, ampak mislim da če jih opereš na 90 stopinj, ne bi smelo bit problema). Poglej na kake oglase (Bolha, ...).
Drugač pa mislim da neke ful razlike med firmami ni, razen da morš Bambinomio kupovat sproti ko otrok raste (okrog 5 velikosti), ostale pa prilagajaš z neti.
Upam da ti nism dala kake napačne informacije, rajš poglej še na njihove spletne strani.

Aja, na MŠ ko sm vprašala glede teh plenic, me je ena bodoča mamica pogledala kot da bi z lune padla: "ja kaj pa pranje, pa sušenje, pa likanje??!! To se sigurno ne splača!" Ampak kljub temu mislim da se je bolš mal potrudit pa da ma otroček na ritki naravne materiale, ne pa tiste plastike!

Tako je moje mnenje, tko da, zagovornice pampersk, prosim ne me zdej napadit!

LP

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.11.2006 12:23:21   
frufru
Jaz sem prebirala komentarje po netu pri nas in v tujini, pa so me prepričale. Sicer jih še nisem rabila, upam, da jih bomo danes teden že. Sem jih kupila pri racmanu po spletu in so bile prej kot v enem tednu doma. Likat jih ni treba, če imaš sušilca gre pa itak hitro. Jaz sem jih zaenkrat kupila 9 plus podlogice, pa sem dala okoli 25000 sit. Jih država časti (kupljene z denarjem od paketa). Saj dokupim jih lahko še vedno.

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.11.2006 17:25:10   
Strawberrie Cherrie
No, jaz sem jih dobila na posojo 15; pa se še zdaj ne morem odločiti - v glavnem mislim nekako kombinirat; ker tko za v trgovino pa z avtom kam bom po vsej verjetnosti uporabljala kar pamperske...

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.11.2006 23:03:52   
shooo
mi uporabljamo racmanke tako da ti lahko povem da so racmanke ok za druge ne vem.
imamo jih 20 kom nekaj rumenih (te so mi zakon) in nekaj zelenih.kombiniramo jih z enkratnim - takarat ko se perejo (vsaka 2 dni) in ko gremo z doma.
raazloge zakaj smo se odlocili ti ne bom nastevala saj se bos ze sama odocila tako da bo prav lahko ti pa samo povem da te nima kaj biti strah da bos porabila ves casa  ker jih bos pac fliknila v posodo za planice in ne v kos za smeti kot pamapers...tist gumb na stroju bos pa ze nastimala.
nezka se nikoli ni imela vnete ritke (no, ja tudi v plastiki je to mozno) in se mi na sploh zdi zadovolljna v racmankah.
v glavnem jaz sem full zadovoljna in jih priporocam.
razmisli o rabljenih.
lp

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.11.2006 9:06:41   
anjaa
ko smo ravno že pri tej temi, a katera kakšno proda? da še mi to probamo? je pa mala stara 5 mesecev.
pa še eno vprašanje - mi imamo sušilni stroj. ma kaj ve potem perete te plenice posebej vsake 2 dni ali kako? al kar z ostalim perilom? ker verjetno ni smiselno prat po recimo 4 pleničke? da bi se pa po tri dni zbirale v eni posodi pa tut ne ...
koliko teh plenic ste uporabljale naenkrat? mislim, koliko ste jih kupile?

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.11.2006 9:20:32   
frufru
Anjaa poglej na www.pleniceracman.si tam boš vse bolj natančno zvedla, pa še cenejše so kot v trgovini.

(odgovor članu anjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.11.2006 9:27:01   
anjaa
ojoj a tako pisane so te racmanke?!! kaj enobarvnih ni?? npr. nežno roza ali nežno rumenih???

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.11.2006 9:46:45   
ada2
pa bom še jaz svoj piskrček pridala k tej temi....

pri Nuši smo uporabljali pamperske oz. pač tiste, ki so bile trenutno v akciji in je bila cela štala - vneta rita, puščale so, gel s katerimi je napolnjena je bilo tako težko odstranit s kože....

pri Adamu sem se iz radovednosti odločila, da nabavi 4 pleničke za pranje. ja 4! in ko se je razgrajač rodil in sem ga povila v to pleničko sem jih naročila še več. najprej štorkljo, ker sem imela njihovo brošuro. imam 10 pleničk štorklja in 2 rumeni racman. obojne so mi fajn, če bi naročevala še 1x pa bi verjetno vzela več racmank. imejo širše oz. daljše ježke in so malo bolj mehke. vendar ga nisem povijala samo v te plenice. na morju smo ves teden uporabljali pamperske, pa tudi ponoči ima pampersko, pa zdaj, ko je že večji tudi včasih, če kam gremo za cel dan.

nekateri so trdili, da pralne pleničke zavirajo motorični razvoj otroka. jaz se po lastni izkušnji ne bi strinjala s tem. Adam se razvija čisto normalno. plaziti se je začel pri 8 mesecih, nekaj dni pred svojim prvim rojstnim dnevom pa je naredil prve korake. čisto shodil še sicer ni, se pa spušča in naredi po 6-7 korakov. res, da je povit v pralno plenico malo širši čez rito, vendar taka malenkost radovednim otročkom ne prepreči, da bi se podali v raziskovanje.

kaj naj še rečem? meni so pralne plenice zelo všeč in če bom še imela kakega otroka bo gotovo povit v njih.

glede dela z njimi pa ni vredno besed. pa kakšno likanje? sploh jih ni teba likat.

jaz jih priporočam!

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu anjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2006 9:54:17   
ada2
anjaa tudi enobarvne so - bele, modre in roza, ampak meni so pa všeč take pisane. čez pa itak oblečeš še prekrivne hlačke, ki pa so ponavadi tudi pisane, ali pa volnene-te so enobarvne.  poglej še štorkljine
www.storklja.si

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2006 10:40:08   
frufru
anjaa, ko greš v spletno trgovino si zbereš barvo, Jaz sem vzela zelene racmanke rumene barve in pikaste, rumene racmanke pa v bež barvi. Maš pa tud enobarvne zelene, modre, lila, karo,pisane,... Sem nihala med Štorkljo in Racmankami, pa sem na netu več zvedla o zadnjih in še cenejše so, zato sem pol kupila te.

(odgovor članu ada2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2006 10:45:24   
Seven*
Moje mnenje. Doma imam obojne, ker sem Storkljine dobila podarjene.

Storkljine so priblizno taksne kot so Rumeni racman. So tanjse, a zato mehkejse. Notranje plasti se pri Storklji hitreje susijo. A so manj vpojne.

Sama bi na zacetku najprej kupila raje Rumeni racman in potem kasneje dokupila vlozek od Zelenega racmana, ko bi otrok zacel mocneje lulat.

Gospa sem.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.11.2006 16:33:22   
Naja30
Pri nas v materinski šoli je pa patronažna zelo priporočala uporabo pralnih plenic in sem se tudi sama odločila, da bom poskusila z njimi.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.11.2006 19:48:44   
Strawberrie Cherrie
No mi smo dobili Bambinomio...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.11.2006 21:29:16   
eya
Subvencija za nakup bombažnih hlačnih pleničk

user posted image
user posted image

user posted image

Dragi starši in bodoči starši!

Mestna občina Ljubljana (MOL) podarja bon v vrednosti 15.000 sit staršem, ki se bodo odločili za nakup bombažnih hlačnih pleničk v vrednosti 70.000 sit ali več.

Če katera še ne ve za tole subvencijo... Več pa je na strani www.storklja.si

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

Neposredna povezava do sporočila: 16
28.11.2006 22:05:49   
Maggie
Jaz tudi nameravam kupiti bombažne racmanke - razen, če me čisto zadnji trenutek kaj ne odvrne od tegauser posted image  Zanima me pa koliko ste jih imele! Mislite, da je 16 ali 17 premalo? In na koliko časa jih je treba prat, če jih imaš npr. 20 in uporabljaš izključno bombažne? Koliko časa pa se sušijo? So v 24 urah suhe?

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.11.2006 22:47:15   
munip
Tut mi smo pri sinu uporabljali racmana (štorklja se mi je zdela premajhna, je bil ves čas premočen). Nisem imela nobenih pomislekov zaradi pranja, sušenja (pa nimam sušilca). Smo jih imeli 16, pa je blo čist zadost. Prala sem pa na tri dni in sem imela za rezervo vedno še Pamperske, da jo je dobil na rito, dokler se racman ni posušil. Če bi katera hotela sprobat predno se odloči za nakup naj piše na ZS.
Imam pa tudi še 16 kom novih, zapakiranih, ki so bile namenjene za hči. Pa jih na žalost zaradi razvojnih (motoričnih) težav ne sme uporabljati. Sem porabila en kup denarja (in seveda potem skoraj cel paket tudi šenkala kolegicam) predno smo našli plenice za enkratno uporabo, ki ji ne povzročajo vnetij in glivic. Z racmanom tega sigurno ne bi bilo, sam žal ne smemo uporabljat.

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.11.2006 6:48:06   
Dashenka
Jaz pa ti svetujem, da z nakupom še malo počakaš.

Kar veliko prediatrov jih namreč odsvetuje, ker onemogočajo pravilni motorični razvoj.

(odgovor članu jagoda80)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.11.2006 11:26:51   
jagoda80
Hvala vsem, ki ste si vzele čas in napisale svoje izkušnje. Jaz sem se v bistvu že kar odločila za racmanke, pa nekako doma (fant, mami ...) niso preveč navdušeni in me svarijo, naj res dobro razmislim. Res pa še nisem slišala za nobeno, ki bi se odločila za te plenice in bi čez kakšen mesec ali dva obupala zaradi preveč dela. Tako da se bom najbrž kar odločila zanje. 
Aja, še to. Kako je pa s širokim povijanjem? A je potrebno kupiti modrega racmana, ali se lahko široko povija enako kot pri plenicah za stran vreč? (Če bo potrebno)
Thanks še enkrat vsem.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.11.2006 12:54:02   
anjaa
ve ki uporabljate racmanke ali štorkljo, bi jih kdaj kupile rabljene? mi smo si učeraj sposodili 2 racmanki od prijateljev, pa zdaj nevem če bi mogoče kupila kar rabljene? kakšna se vam zdi ohranjejost teh pleničk po recimo 1 letu??

(odgovor članu jagoda80)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.11.2006 13:47:24   
Strawberrie Cherrie
Anjaa: sem že omenila v zgornjem postu, da sem dobila rabljene...tko da jaz glede tega nimam zadržkov -> oprala sem jih lepo v pralnem stroju in posušila, ter polikala in to je to.
Dashenka: Uh, zmeraj se najdejo eni, ki trdijo tako ali drugače - nekaj časa so bile pamperske super, potem spet ne, potem spet JA....v glavnem bo tako tudi s temi pralnimi plenicami - na tebi je pa samo, da se odločiš čigavo mnenje boš upoštevala...

(odgovor članu anjaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.11.2006 15:24:08   
frufru
Jaz sem jih hotla kupit rabljene, pa me je ena prehitela. Sem pa kupila ene rabljene racmanke in prekrivne hlačke po polovični ceni. Ni čisto nič smrdelo, če se tega bojiš. Mamica, ki mi jih je prodala, jih je poslala po pošti, pa so še v kuverti dišale po pralnem prašku

Neposredna povezava do sporočila: 23
29.11.2006 18:29:24   
slumpo
ojla

tudi jaz mam namen kupiti te pralne plenice....in ko berem to me vsaka bolj prepriča da jih kupim
sam neki me zanima ...ena je omenila da ene plenice niso priporočljive zaradi nekega motoričnega razvoja....katere sedaj niso priporočljive in zakaj oz kaj je sedaj s tem.....čisto nič ne razumem!!!

hvala in lep večer

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 24
29.11.2006 19:00:48   
Strawberrie Cherrie
Slumpo: saj tut za pamperske in ostale govorijo vse mogoče zadeve...
To je pomojem čist na tebi, kako se boš odločila...
Pač zgleda da je to pri nas odvisno od vremena, nekaj časa je nekaj ful priporočljivo, potem manj, potem spet ZELO - BEDARIJA

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?