pikecpokec
|
Živjo! Tud mi smo se (zaenkrat) odločili za pralne plenice. Sicer še ne vem, kako se obnesejo, ker bom do januarja še v enem kosu. Sem pa na to temo prebrala in slišala toooolk enih stvari, da sem pač nehala poslušat in brat! V glavnem, osebno mislim, da so te pleničke ful vredu (sigurno boljše kot tiste plastične pamperske - kar spomni se kekšen je občutek, ko morš med menstruacijo en teden nosit vložek ). No, po moje je to približno isto! Res je, da morš te plenice prat, pa sušit (to zna menda biti kar problem, če nimaš sušilca-mi ga nimamo), ampak mislim da se vseeno splača, finančno in tudi drugače. Sicer je prvi strošek nabave kar velik (mislim da okoli 100 jurjev), ampak za pamperske menda v celotnem obdobju ko otrok nosi plenice daš okrog 300 jurjev. Mi smo vse pleničke dobili za 10 jurjev (sicer rabljene, ampak mislim da če jih opereš na 90 stopinj, ne bi smelo bit problema). Poglej na kake oglase (Bolha, ...). Drugač pa mislim da neke ful razlike med firmami ni, razen da morš Bambinomio kupovat sproti ko otrok raste (okrog 5 velikosti), ostale pa prilagajaš z neti. Upam da ti nism dala kake napačne informacije, rajš poglej še na njihove spletne strani. Aja, na MŠ ko sm vprašala glede teh plenic, me je ena bodoča mamica pogledala kot da bi z lune padla: "ja kaj pa pranje, pa sušenje, pa likanje??!! To se sigurno ne splača!" Ampak kljub temu mislim da se je bolš mal potrudit pa da ma otroček na ritki naravne materiale, ne pa tiste plastike! Tako je moje mnenje, tko da, zagovornice pampersk, prosim ne me zdej napadit! LP