Oče mojega otroka je lagal in varal (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 20:46:07)

Spoznala sva se pred skoraj 7 leti in na začetku sva se imela dobro, čeprav so se problemi začeli kmalu. Vendar kjer je volja je tudi moč ali pot. Imam se za dokaj pametno žensko, čeprav sem tukaj na celi črti pogrnila! Lansko leto sem zanosila in že med nosečnostjo je bilo veliko stvari narobe in sem kljub slabemu občutku vztrajala...prosim, ne me obtoževati, da sem sama kriva, ker sem jezna nase toliko, da se zaletavam z glavo v zid. Skratka, otrok se je rodil, stanje se je iz dneva v dan slabšalo, slutila sem, da ima drugo, kar sem ga večkrat tudi naravnost vprašala, pa je seveda vse zanikal, čeprav me je gledal v oči...in ko sem končno dobila potrdila, tudi od te njegove nove ženske, mi je nehal tajiti...čeprav je še veliko laži. Začela sem se spraševati, kaj je bilo v tej vezi sploh res! Najbolj me boli to, da mi je lagal-ne samo meni ampak tudi skoraj 5-mesečnemu otroku in ni skrbel za njega...Imela sva težave vendar jih ni želel, ali kaj rešiti. To novo vezo niti ni skrival, na vprašanja, kaj on počne je odgovarjal, da jaz vem za vse in da se strinjam. Srce mi je že počilo!!!Ko pogledam pa otroka, pa se mi tudi zamegli pred nogami, ker vem, kaj pomeni biti otrok ločenih staršev, ki se težko kaj zmenita...sama sem namreč doživela isto!Trenutno se komaj prebijam iz dneva v dan, v pomoč so mi prijatelji in seveda moj mali sonček...vem, da sem lahko vesela, da sem se ga rešila, vendar sedaj je toliko stvari za rešiti!
Tiste, ki ste preživele podobno, prosim, da mi napišete, kako ste se izvlekle iz krize in če ste se lahko zmenile glede otroka in morebitnega premoženja. Hvala

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 21:31:27)

Oprosti, bo kratko:

Dober odvetnik, zelo dober odvetnik... Žal samo to.

Pa dovolj ponosa in samozavesti (kar je pa malo težje).

Pa pogumno.

plenicka -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 21:44:08)

Se strinjam s Pikcom0.

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 21:47:05)

pozabila sem dodati, da nikoli nisva bila prijavljena na skupnem naslovu in sploh ne vem, kaj to pomeni, kako te obravnavajo pred zakonom???

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 21:51:27)

pikec0 hvala za vzpodbudne besede..tudi sama sem že razmišljala o tem..očitno se bo treba odločiti za to možnost

Gina -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 22:42:28)

Uf, a sta poročena? Ker če nista, pa si ti prijavljena na drugem naslovu, boš morala najbrž dokazovat, da si res tam živela. Če sta pa poročena, pa stalno bivališče ne igra nobene vloge. Vse kar je pridobljeno v času zakona, se deli na pol.

Drugače ti pa moram povedat, da se vse preživi, čeprav izgleda zdajle zelo tragično. Meni je tudi bilo tisti hip obupno zanič. IN ni vedno nujno, da se reči obrnejo napačno. Moj bivši je tudi izgledal obupno nepripravljen se pogovarjat o čemerkoli. Vendar se je dolgoročno vse rešilo. Tudi otroka redno vidi, redno plačuje... Res pa je, da jaz nisem hotela materialnega praktično nič, kljub svojemu vložku. Nekaj malega sva se dogovorila, pa še to je trajalo, da sva se zmenila. Ampak meni to ni bilo bistveno. Tudi razumeva se zdaj super. Še nikoli prej tako. Hočem reči, da ni vedno vse tako črno, kot na začetku izgleda. Leta prinesejo tudi lepe reči, lepe dneve. Razrešijo stare zamere, prepire, vsi se pomirijo.

Veš, čeprav se ti zdi, da se usoda igra s tabo, ti po moje hoče najboljše. Saj si zaslužiš lepše življenje, kot tako, ki si ga živela, a ne! Nekoga, ki ti bo dajal ljubezen, ki mu boš lahko zaupala, ki te bo imel vedno rad, ne le na obroke. Izjokaj se, povej reči, ki te težijo prijateljicam ali komu, ki mu zaupaš. Potem pa boš videla, da bodo počasi tudi možgani začeli delat tako, kot je treba. In počasi boš našla smisel življenja nekje in z nekom, kjer ti bo resnično lepo. Pa tvojemu otroku tudi. Drži se![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lev76 -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 23:11:24)

Ojoj, meni se je zgodilo enako.Od kar sva sla narazen je pol leta.Pa moram priznati, da je groza.Sploh si ne znam razloziti, zakaj si moram vsak dan znova dopovedati, da je bolje da sva narazen in da tako ali tako nisva bila za skupaj in da je se lagal po vrhu vsega.Kaj je bilo sploh v vezi res?
Meni je se vedno zelooo tezko.Vcasih sem kar sama nase jezna, zakaj mi toliko bolecine povzroca iz dneva v dan, ko pa VEM da ne bi slo.Ne vem kdaj in kako bom vse skupaj prebolela.Pravijo da cas celi rane,... Bom videla,...

Skratka, da ti se na vprasanje odgovorim.Midva se zaenkrat se nisva nic uradno zmenila.On mi placuje za otrocka vsak mesec, vidi ga pa 2-krat na teden po 2 uri popoldan.Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] je stara 10 mesecev in decembra se mi iztece porodniska.Tako da se bova po tem verjetno morala kako drugace dogovorit glede obiskov.Ne vem, no.Zaenkrat jo obiskuje na najinem domu, ko se bo pa naredila pomlad, pa predpostavljam, da jo bo zelel tudi kam odpeljat.Mi gre kar na bruhanje ko pomislim, da bodo potem on pa nova pa najina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image], okoli hodili.Ampak temu tako ne morem ubezat, ali preprecit.Sem se pa ze dogovorila z odvetnico in pocasi pripravljam papirje za oddat in bo potem ona urejala naprej.Zbiram stroske pa te stvari.

Ce zelis se mi javi na zasebno.

Pa srecno!

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 23:17:42)

Gina hvala!!!

Ne, nisva poročena...samo nekaj zadnjih mesecev sva kakor živela skupaj...v resnici se nikoli ni preselil, ker je imel večino oblek pri mamici, pa tudi parkrat je spal pri njej...ja, bojim se, da se bo vse skupaj zakompliciralo sploh glede stanovanja...jaz se ne mislim ničemur odpovedat, ker sem večino v stanovanje vložila jaz, on je proti meni malenkost oz. si je denar sposodil, na papirjih pa je napisano malo drugače (50 : 50)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]...on bi se menil vse na lepe oči, jaz pa tega ne želim, ker mu po vsem tem, kar nama je storil, ne zaupam popolnoma nič!
Ja, Gina tudi jaz si želim, da bi bilo enkrat med nama tako kot je sedaj med vama, trenutno pa tudi jaz nisem zmožna čisto racionalnega pogovora...preveč sem prizadeta, kaj šele otroček, ki je čista nedolžna duša??? In kako naj mu ga zaupam, ko ga še preobleči ne zna brez pomoči? Najboljše, da se videvata v tem stanovanju, dokler je tako majhen...
Trenutno si niti ne predstavljam, da si bom kdaj našla nekoga, ki bo videl v mojo dušo in bo videl, da je čista...da me bo kdo spoštoval in sprejel mojega otroka in da ga bo sprejel tudi moj sonček...čas celi rane, kajne? Pa brazgotine tudi pušča...

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 23:29:00)

Veš, anonimna, otrok je star par mesecev. Res je, da tako majhni otroci "nekaj" čutijo, razumejo pa tudi pod razno ne nič. Zato je definitivno bolje, da sta šla vidva narazen zdaj, ko je otrok še tako majhen. Jaz sem se od bivšega moža ločila, ko je bil moj sin star 7 let. In to je bilo bistveno drugače.
Kar se pa premoženja tiče - papir je eno, dejstva pa drugo. Močno upam, da imaš dokaze, da si v stanovanje vložila več, kakor sta kasneje napisala. Če jih imaš, se ne sekiraj. Polovica je definitivno tvoja, od druge polovice je recimo pol njegovega, četrtina (preostala) pa bo pripadla tebi, saj se bi jo smatralo kakor darilo. Ampak darila, katerih vrednost je nesorazmerna s tvojim premoženjem, se ob razvezah (ali razpadih zveze) vračajo oz. jih on mora vrniti, če ti tako zahtevaš. Nikar mu je ne ponudi v odkup, četudi bi potrebovala denar. Izplačaj raje ti njemu njegovo četrtino in si 100%-na lastnica.
In res, ja - svinjsko dobrega odvetnika, močne živce in predvsem zavest, da ti bo definitivno bolje brez njega, četudi zdaj misliš drugače.

Vsaj za otroka nekako poskrbi, no, če je že drugače gnoj...

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 23:39:18)

A se kateri sanja kakšni so približno stroški za odvetnika, če se rešujejo takšne zadeve?

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 23:43:00)

Astronomski, če misli tip komplicirati glede česarkoli.

Zastonj, če si upravičena do brezplačne pravne pomoči.

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 23:45:22)

Kerensa, v kakšnem primeru pa sem upravičena do brezplačne pravne pomoči?Hvala!

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (25.11.2006 23:50:01)

Če si finančno (vsaj na papirjih) v riti. Kar pomeni, da imaš minimalno plačo ali manj. Včasih pa tudi takrat, kadar se predpostavlja, da bi stroški zadeve, katero urejaš, presegli tvojo plačilno sposobnost (takrat ti "brišejo" kakšno plačilo, vsega pa ne).

Najbolje, da preveriš kar na BPP na Povšetovi (ne vem, al je 37 al kolk že) in pa na sodišču samem.

dory -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (26.11.2006 10:42:56)

Nima smisla,da bi te kdorkoli po glavi zaradi tega,ker si vedela v kaj se spuscas...sama sem se enako, pa sem tudi mislila,da vem kaj je dobro zame...vsaj drugim sem znala pametno svetovat, sebi pa zdalec ne...no in se je tudi meni zgodilo..zanosila sem z najvecjim bedakom...da je imel druge, potem ni niti skrival...ampak ocitno se je moralo to zgodil,da sem lahko iz cistega dna prilezna na sam vrh, precej bolj samozavestna in s precej vec energije....ne samo zase ampak tudi za malega soncka :)...

Na tvojem mestu se stvari loti po uradni poti....poskusaj bivsega cimbolj izklopit in se posveti otroku...sej cez leta potem sele vidis, da se dolocene stvari polezejo in zbledijo...in jih prakticno ni vec...

Ne nasedaj sladkim besedam in praznim obljubam, ampak po pravni poti resi najnujnese okrog otroka,stikov in prezivnine...vse ostalo naj bi bo postransko...

naja13 -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (26.11.2006 17:42:51)

Čav.Jaz sem imela podobno situacijo (upam da me ni varal ,zakar to ne bom nikdar zvedela, ne vem)Skratka šla sva narazen to je bilo poleti.To poletje mi je bilo najhujše v življenju.To je tok težko da ti sploh ne morem povedat.Hodila sva po sodiščih imela sem tud odvetnika na vseh koncih sem iskala pomoč kako naj se tega človeka znebim.Ni me imel rad ,za hčerko ni skrbel, sprovociral me je on in njegovi starši.Jaz sem shujšala za 5 kg.To je hujše od nočne more.Je pa res ,da ti to da eno veliko izkušnjo in še večjo odgovornost v življenju.Preživnino in stike za otroka bosta mogla uredit, ker je on oče tega otroka, drugače ne boš mogla prejemat niti otroškega dodatka.Pa srečno  

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (26.11.2006 17:44:38)

... sej veš ne... [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] ... kadarkoli

lpv

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (26.11.2006 18:10:01)

Anonimna št.1 če kaj rabiš (z naslovom odvetnika vred) - se mi javi na privat. Neki se še spomnim od lani.

(obljubim, da ne povem tvojega nika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]- heeeeeeeeec)

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (26.11.2006 19:58:41)

Hvala vsem, ki delite svojo zgodbo z mano! Ve, ki ste to doživljale pred mano, točno veste, kako se počutim, ko je še vse na začetku...komaj, komaj se prebijem skozi dan, ko pogledam malega sončka mi gre kar na jok, on me čudno gleda, pa se mi hvala bogu nasmeji, pa mi je za trenutek lažje...potem pa zopet padem v tiste grozne občutke...vsak nasvet mi pride prav, ker sem čisto izgubljena...pa kaj me šele čaka, ko bom sprožila postopke!!!Upam, da mi bo moj sonček dal moč...in nekateri prijatelji, ki so res neprecenljivi!!!Jutri bo nov dan, vem, ampak le kako ga bom spet preživela? S počenim srcem.

Pikec0, zasebna pošta je na poti. Hvala!

In V hvala!!!

Rožica I -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (26.11.2006 21:13:02)

Zdaj ti je najhuje, draga anonimna, ampak ko si na dnu, obstaja edino pot navzgor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!

Ti se kar zjokaj in iztuli bolečino tule gor, na RR, magari! [sm=smiley31.gif] 

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (27.11.2006 0:26:22)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] 
sej bo, čas ti bo vse zacelil [sm=smiley31.gif]  [sm=smiley31.gif]  [sm=smiley31.gif]
pa eno [sm=pikapoka2.gif] da boš čimprej poštimala

m-k

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (27.11.2006 6:29:26)

Hvala še enkrat vsem, upam, da se bom čim prej izkopala iz te grozne krize...

ps:hvala m-k!

ronja -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (29.11.2006 12:43:58)

Anonimna, če se da na lep način zmenit, bi bilo vsekakor boljše... Pojdi do njega, mu povej, "Poglej, vem, da nama ni šlo, ampak oba veva, da sem v stanovanje vlagala več, pa tudi zdaj ga bolj potrebujem kot ti... Ali si mi pripravljen podpisat, da je zdaj moje, če te izplačam toliko in toliko (kolikor je pač vložil), greva to sestavit k odvetniku in overit k notarju, pa sva kvito..."

mogoče te bo pa presenetil... Da te potolažim: ne končajo se vsi zakoni in nezakonske skupnosti v zdrahah - moja dva sta se zelo lepo ločila - če bi šla kdaj narazen s fantom, si želim, da bi šla na tak način...

Sicer pa: če on ni bil prijaveljen na tem naslovu, potem je stanovanje pravnogledano bolj tvoje kot njegovo... In mora on dokazovat, da je kaj njegovega, po moje... Nisem sicer odvetnik, to ti bojo oni bolj znali razložit...

mojamura -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (29.11.2006 14:51:41)

prevdvsem sebe zaposli, da ti nebodo misli odtavale....in boš premlevala stvari v svoji glavi---ne obremnenjuje se več, kot pa je nujno potrebno. poleg tega pa res odvetnika, pa vse rihtaj prek njega, pa vse naj bo črno na belem, nič kao na lepe oči.

pa vso srečo ti želim

Anonimen -> RE: Oče mojega otroka je lagal in varal (30.11.2006 22:02:23)

Na žalost se ne da z njim nič meniti...sedaj trdi, da je stanovanje bolj njegovo kot moje, ker on je dal gotovino, jaz pa plačujem kredit in še zdaleč nisem plačala 4 mio...pa je en dan boljše, danes pa je spet katastrofalno...niti nočem pisat tu gor, kaj mi je spet vse rekel...upam, da bo zakon na moji in otrokovi strani, ker drugače se izselim iz te države...kar sploh ni slaba ideja...hvala vam punce za vse tolažilne besede, vsaj malo so mi pomagale...res upam, da se bo dobro končalo za mene in mojega sončka...le zakaj življenje dostikrat večkrat preizkuša iste ljudi? Pride dan, ko se mi zdi, da imam vseh preizkušenj že čisto dovolj in da dejansko ne zmorem več...danes je takšen dan...
čeprav se spomnim krasnega filma Gone with the wind, ko Scarlett Ohara reče:"Jutri je nov dan!" V

Stran: [1]