IUI postal IVF (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

brina2006 -> IUI postal IVF (24.11.2006 23:48:19)

Naj vam opišem mojo (kalvarijo):

Začelo se je z pismom naj se z možem javiva za  IUI v G.K. potem sem začela jesti KLOMIFEN zadnje dva dni terapije pa KLOMIFEN in MENOPUR , potem pa v nadeljo  na ultrazvok folikli(upam da sem pravilno napisala) premajhni  , v ponedeljek zopet ultrazvok,  folikli še zmeraj premajhni ovulaciski test =0 estradiol 3,16, dobila še eno inekcijo MENOPURA.
V torek ponovno  ultrazvok F. SE ZMERAJ PREMAJHNI  ,OV. test=0 ,estradiol 6,16, dobila še eno inekcijo MENOPURA.
V sredo ultrazvok Fol. dovolj veliki ov. test =0 Naročena za inseminacijo v petek.
Potem pa šok: kliče sestra iz laboratorija Estradiol 36,7 in je rekla da je preveč in da mora poklicati zdravnika kaj narediti. Pokličem nazaj sestro ,ki mi pove ,da je zdravnik rekel ,da  inseminacija odpade ., vprašam zakaj in mi prav , naj grem v četrtek še enkrat  na ultrazvok in mi bo zdravnik vse povedal. Ob polnoči sem dobila STOP inekcijo.
V četrtek po ultrazvoku mi zdravnik pove da imam hiperaktivne folikle in da je velika možnist  večplodne nosecnosti ( trojčki in več-prenevarno) in sem preskočila na IVF, kjer sem pa tudi imela probleme z krvavitvami ob oduzemu celic (celic je bilo 10). 

Ima mogoče še katera od vas podobne izkušnje?

Anonimen -> RE: IUI postal IVF (25.11.2006 5:19:21)

Sem ti napisla mali romanček, pa mi ni hotelo poslat[sm=smiley7.gif][sm=smiley7.gif].

bom ti na hitrco napisala sam povzetek. Menim, da so tvoje skrbi odveč in da je prav, da so to naredili, 10 celic bi bilo tumač preveč za IUI. Krvavitev med punkcijo ni nič strašljiva ali groznega. Se dogajajo krvavitve, lahko močnejše, lahko manjše, ali jih pa ni. Edino kar pazi na bolečine. Če se ti bojo pojavile močne bolečine in krči,  moraš poklicat center ali G za neplodnost (zaradi pojava hipestimulacije). 10 celic je odlično število, ker imaš tako več možnosti, da ti že v prvo uspe, saj imajo večjo možnost, da izberejo kvalitetno jajčece, ki se bo zelo, zelo lepo razvijalo in bo zato zarodek lep, kvaliteten in s tem možnosti zanositve mnogo večje, kot pa bi bile z IUI, kjer bi dobili eno ali 2 celici, kjer bi bila ta možnost lahko manjša (ni pa nujno).

Zato vso srečo in želim ti da čez nekaj dni zagledaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

Stran: [1]