Bambus (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

Nia30 -> Bambus (24.11.2006 19:41:32)

Zdravo punce!

A mi lahko prosim poveste kako skrbite za bambus - tisti ki se dobi v takem krožničku in jih je več zvezanih z žico? Septembra sem ga dobila za rojstni dan in kljub temu, da je gobica na dnu skoz namočena, mi ena dva rumenita [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Rumeni kar celo steblo. Postavljenega imam na polici v dnevni sobi, ni presvetlo, ni pretemno. V kopalnici pa imam v vazi enga dolgega, ki sem ga pred 6 leti dobila v šopku. Samo vodo dolivam in je zdrav in lep in poganja nove šopke listov.

Rože mi sicer sploh ne uspevajo (enostavno ne znam) a za tale bambus sem bila prepričana, da bo uspeval [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A je treba kaj gnojit in s čim, ali moram liste vlažit??

Prosim za nasvete.

Hvala in lepo se mejte, pa naj vam rožce lepo uspevajo.

N.

pot -> RE: Bambus (8.12.2006 19:57:15)

Včasih je samo prostor kriv za neuspevanje rož. Mogoče bi tudi ta bambus prestavila v kopalnico. Nimam še izkušnje z bambusom, tako, da ti ne morem kaj več pomagati.

Veliko sreče in uspeha z bambusom in ostalimi cvetkami.

malika -> RE: Bambus (8.12.2006 21:34:25)

Kaj pa če bi ga presadila oz. posadila v zemljo?

Anonimen -> RE: Bambus (8.12.2006 21:46:08)

Jaz ga mam direkt v vodi, ker se je zgodilo kdaj, da sem ga pozabla zalit, tako da je kr v mejhni vazi.

KOZLEK -> RE: Bambus (7.2.2007 22:12:03)

Upam da še imaš bambus, tisto gobico odstrani je samo za transport, potem pa imej vedno polno vode, če kaka palčka porumeni jo potegni ven pa žičko malo zategni in to je to, se dogaja da porumeni ene par tistih palčk, pa je najboljš da jih odstraniš.

LP

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.2.2007 22:14:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.2.2007 23:43:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ery -> RE: Bambus (13.2.2007 13:37:19)

jaz sem bambus dobila v šopku-tistega zavitega. In sem ga imela v vodi, je začel poganjati korenine, tako da sem ga posadila v zemljo. In ne boste verjele, v dveh mesecih je zrasel za 10 cm., ima polno listov,zraven pa dela še dva nova bambuska. Samo kaj narediti po tem, ko že ful visoko zraste??

Stran: [1]