|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plačljivost splava?
24.11.2006 8:19:21   
Anonimen
Mene pa zanima vaše mnenje o tem predlogu!

Moje je tako da naj plačujejo tiste ki so neodgovorne ker ne vedo v kaj se spuščajo če so brez kakršne koli zaščite.
Izločijo naj tiste ki to potrebujejo splav da prekinejo kakršno koli katastrofo.
Tu ni problem samo sociala in nihče mi ne bo tupil da bo potem pa več splavov na črno mislim da se bodo potem tiste neodgovornice začele bolj odgovorno obnašati in uporabljati zaščito.

Verjemite mi da sem imela splav ker je prišlo do odmrtja ploda in sem bila tako jezna na tiste ki hodijo splave delat serisko da sem že pred enim letom sama dejala da bi mogli splave zaračunavati če ni tehtnega razloga za prekinitev nosečnosti!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plačljivost splava?
24.11.2006 8:40:38   
njoka
user posted image

< Sporočilo je popravil njoka -- 24.11.2006 8:42:42 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2006 8:41:54   
njoka
IZVIRNO SPOROČILO: njoka

Glede splava je moje mnenje, da ga jaz kar tako po tekočem traku ne bi nikoli naredila!! Bolj me moti to, kako se vsi oglašajo, ker so proti plačevanju splava. Drage moje, to mi je dalo misliti, kako je naša država user posted image , bo dvignila rodnost, če bodo plačljivi splavi, ampak tista, ki ga misli narediti, ga bo naredila, če ne v SLO pa v HR; ITAL, AVST.... na črnem trgu pri nas ipd.
Raje naj se potrudijo za vse nas, ki se trudimo in bijemo živčno vojno z dolgimi čakalnimi vrstami, postopki ipd. Ne morem požreti to, da splav ne sme biti plačljiv, če pa moraš na umetno oploditev je pa nekaj poskusov (menda 4) zastonj, potem pa samoplačniško! Torej naj bodo tudi za nas vsi postopki brezplačni, pa če gremo 100 x na isti postopek... oziroma naj bo tudi 4. splav pri isti osebi samoplačniški in to konkretna cena ne samo tistih 70.000,00 SIT.
One imajo pravico zastonj ubit svojega otroka, mi pa ga znositii, ne. Kaj naši otroci ne bodo povišali rodnosti???

(odgovor članu njoka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2006 9:02:42   
RAČKAPK
Se strinjam in podpišem pod anonimno. Če se mora plačat za umetno oploditev, pa naj se plača tudi za umetno prekinitev nosečnosti.
Se pa razume, da če so upravičeni zdravstveni razlogi se to obravnava
absolutno drugače.

(odgovor članu njoka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2006 9:12:09   
Olivija
in kot vedno bi bil problem pri izvajanju, kako bi pa dokazali na kakšen način je zanosila ženska in iz kakšnih razlogov gre delat splav? Postopki trajajo, primeren čas za splav je pa samo to 10 tedna.

Pa nočem zagovarjati splava, samo pomislite tudi na druge posledice.
Definitivno naj bojo pa postopki IVF in podobni brezplačni, samo ne to mešat s splavom.

< Sporočilo je popravil Olivija -- 24.11.2006 9:15:32 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2006 9:15:24   
vesna.com
Po moje bi bil velik problem določiti kaj so za nekoga tehtni razlogi za splav.Samo zdravstveni ali tudi socialni?In če zataji kontracepcija?Jaz sem drugič zanosila ko sem jemala kontracepcijo.Sicer smo otroka v kratkem načrtovali in se je pač zgodilo malo prej,kaj pa če temu ne bi bilo tako?In vmes sem enkrat jemala zdravila za gljivice,zanosila ko sem sicer že nehala jemati,a ne bi smela ša dva meseca po koncu jemanja tablet.Ker so bile posledice testiranj na živalskih zarodkih za te tablete popolna deformacija plodu,sem se po nasvetu zdravnika odločila za splav.Sem si sama kriva ker nisem niti pomislila da zaradi teh tablet še dva meseca ne smem zanosit in na to nisem bila opozorjena,ali je to zdravstveni razlog za prekinitev nosečnosti?To so težke stvari za reševat in določevat.Po mojem mnenju to nikakor ne bo zvečalo rodnosti,ampak le povečalo število nezaželjenih otrok.

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.11.2006 9:19:22   
bipsy
Se strinjam naj bi bil 4 in več plačljiv, 3 naj krije zdravstvo, ostalo naj bi bilo samoplačniško, ker menim da je to malomarnost.
Ne se pa strinjam, da bi bilo vse samoplačniško,ker včasih se pač lahko ponesreči in nisi sposoben in pripravljen na otroka..in greš splavit, a če bi moral že prvi splav plačat bi bilo po mojem to nesprejemljivo, kaj pa če nimaš denarja....bi bil prisiljen sprejet nezaželjenega otroka...ne to pa ne bi bilo vredu!!!!!

(odgovor članu RAČKAPK)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.11.2006 10:18:23   
Anonimen
To je zelo obširna in težka tema za diskusijo tle gor, ko smo same take ki se trudimo imeti user posted image .Me tu smo verjetno v večjem procentu vse proti splavom.Trenutno tudi jaz.
Ampak če pomislim 10 let nazaj, če bi takrat zanosila in bila stara 17 let, bi naredila splav.Res takrat nisem bila dovolj zrela za otroka, s čim bi ga hranila, kje pa je moja prihodnost.....Govorim sedaj o sebi skozi oči 17 letnice.Danes razmišljam drugače.Pa sem se že takrat zaščitila z KT, da se ja to nebo nikoli zgodilo, pa se nikoli ne ve kaj se lahko zgodi in tablete zatajijo.In kje bi takrat dobila 100k za delat splav?Še 5 jurjev v žepu je bilo bogastvo.Dokler bi ugotovila da sploh sem noseča, dokler bi upala komurkoli povedat, bi bilo že 10 tednov mimo.....
Danes pa ve kaj je seks že vsaka 15 letnica!!!Je pa čisto res, da bo morda (ampak res morda) katera od njih bolje premislila preden bi se podala v spolnost, če bi vedela da jo bo splav pošteno stal, oz. bi si najprej nabavila zaščito in potem šla v ekspirimente.Danes je že cena kondomov problem, ker niso ravno najbolj poceni, še sploh če jih pogosto uporabljaš.
Ampak kot pravim je to težka in kompleksna tema in bi se dalo še veliko napisati.

(odgovor članu bipsy)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.11.2006 10:32:45   
Anonimen
srček se podpišem!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.11.2006 14:01:08   
saša80
.js sem pa takšnega mnenja..če gre za kakršne koli  kromosomske napake pri plodu  ali kar ogroža nosečnico bi moral bit splav zastojn..če pa  ne uporabljaš zaščite oziroma nimaš  tolko odgovornosti, da bi za zaščito poskrbel in če pride do nosečnosti naj se plača... preveč nas je neplodnih parov, ki bi radi otroka pa ga ni in ni.. a v bolnišnicah pa na dan naredijo ne vem koliko spavov samo zaradi tega, ker je bil nekdo neodgovoren...ta denar bi lahko namenili parom, ki morejo sami prispevat za umetne oploditve in bi se tut čakalne dobe potem skrajšale in tut več slovencev bi bilo...

to je pač moje osebno mnenje .. lepo se imejte in uživajte prelepo sobotouser posted image

lp saša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.11.2006 17:02:23   
bucka01
Se podpišem pod sašo80user posted image user posted image user posted image
Čeprav pričakujemo že drugega user posted image !

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.11.2006 17:50:32   
Anonimen

Glede splava je moje mnenje, da ga jaz kar tako po tekočem traku ne bi nikoli naredila!! Bolj me moti to, kako se vsi oglašajo, ker so proti plačevanju splava. Drage moje, to mi je dalo misliti, kako je naša država user posted image , bo dvignila rodnost, če bodo plačljivi splavi, ampak tista, ki ga misli narediti, ga bo naredila, če ne v SLO pa v HR; ITAL, AVST.... na črnem trgu pri nas ipd.
Raje naj se potrudijo za vse nas, ki se trudimo in bijemo živčno vojno z dolgimi čakalnimi vrstami, postopki ipd. Ne morem požreti to, da splav ne sme biti plačljiv, če pa moraš na umetno oploditev je pa nekaj poskusov (menda 4) zastonj, potem pa samoplačniško! Torej naj bodo tudi za nas vsi postopki brezplačni, pa če gremo 100 x na isti postopek... oziroma naj bo tudi 4. splav pri isti osebi samoplačniški in to konkretna cena ne samo tistih 70.000,00 SIT.
One imajo pravico zastonj ubit svojega otroka, mi pa ga znositii, ne. Kaj naši otroci ne bodo povišali rodnosti???

(odgovor članu njoka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
25.11.2006 17:59:35   
Primoza
Take zadeve so povsem demagoške in namenjena odvračanju pozornosti javnosti od resnejših zadev, kot so spremembe v delovni zakonodaji in drugih ključnih stvari. Podobno je z Romskim cirkusom, pa prej z letalom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.11.2006 22:05:29   
adriana_m
Ja Primoza tole si dobro napisal (a). Namesto, da bi politiki v vladi razmisljali bolj v smeri kako pomagati mladim druzinam, da si bodo lazje privoscile otroke, jih hocejo stisniti na cisto neucinkovit nacin - povecati stevilo nezelenih otrok. Saj ne da zagovarjam splav, v bistvu sem zelo proti splavu nasploh, ampak ce pa pomislim na to, da bodo imele mlade punce otroke, ki bodo koncali bog si ga vedi kje, potem na dolgi rok lahko sledi razpad druzbe. Vsi smo ena druzba, taki ukrepi vplivajo na vse nas. EN pametnjakovic, ki je v bistvu en velik bedak misli, da bo ta njegova tupasta politika resila stvari, ki jih ne mores resevati s prisilo/agresijo. Povecevanje rodnosti se ne zacne pri iztrebljanju splavov. Kakšen tepec!

Lp, A. user posted image

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.11.2006 8:41:50   
Anonimen
Jaz se načeloma strinjam s tistimi, ki pravite, da bi moral biti vsak 4 ali več splav samoplačniški, vendar, če je punca pri svojih 17 letih dovolj zrela za sex, ponavadi še cigarete in pijačo, potem je dovolj zrela, da skrbi za otroka, da pri toliko kontracepcijskih metod, ki dan današnji obstajajo še zanosi (ne rečem če kljub kontracepciji), res ne vem kaj bi rekla.
Sem poznala primer, ko je neka punca šla 7X na splav, pa ne pri 17.letih, pri 25. in več, to pa je sramota, taki bi jaz že drugi splav zaračunala, pa ne 70.000,00 SIT ampak toliko kolikor znaša en postopek umetne oploditve, kar predvidevam da malo več kot 70.000,00 SIT.
Je pa res, da pri tistih, katerih splav je upravičen, se pa srinjam, da je brezplačen.

(odgovor članu adriana_m)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?