Nova zaposlitev, par vprašanj (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Playa -> Nova zaposlitev, par vprašanj (23.11.2006 12:00:36)

Živjo, končno sem dobila novo službo, da zbežim stran od zdajšne, ker če ne se mi bo zmešal. Zdej mam pa par vprašanj, če mi lahko katera pomaga.

Zanima me kako je z dopustom če ga v stari fermi nisi ceuga porabu? Ali to lahko koristiš v novi al ti zapade. Potem glede število dni dopusta v starem podjetju sem imela 24 dni v novi 21 oz. 22 še na otroka. Ali je to možno da prideš na manj dopusta če greš v novo podjetje.

Potem me zanima kako izveš da si dejansko tam prijavljen, da so te res zaposlili da nisi na črno tam? Sej vem da so čudna vprašanja, sam pač ko dobiš nekje nesigurnost zaradi stare ferme si potem pač malo bolj pazljiv drugje. Ne morm pa glih direkt vprašat če so me prjavl k bodo verjetno mal čudn gledal. Sej ne da je kakšna leva ferma sam nikol ne veš. Se lahko to tut zgodi v kakšni gigantski fermi ala SCT kot se je lani, tako da je možno povsod.

Hvala za odgovore.

lp

kofetek2010 -> RE: Nova zaposlitev, par vprašanj (23.11.2006 12:04:26)

glede dopusta & regresa - v stari firmi ti dajo izjavo v kateri piše koliko dopusta si imela, koliko si ga porabila in koliko regresa si prejela

dopust - minimalno je 4 tedne po 5 del.dni torej 20 dni, ostalo je po kolektivni pogodbi

prijava - dajo ti kopijo prijave na ZZZS, torej kopijo obrazca M1/M2

in izdajo ti potrdilo, da so ti dali to kopijo in da so prejeli v hrambo tvojo del.knjižico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]