Priimek-neporočena (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Karina&Laura -> Priimek-neporočena (26.8.2004 11:14:10)

Zdravo,

zanima me še, kako je z priiimkom otroka. S fantom sva neporočena, ali je vseeno ali ima otrok samo njegov priimek ali je bolje da ima oba da ne bi bilo kje komplikacij, kaj menite, kako je z vami neporočene?

Hvala za odgovore in pomoč

LP

Donja -> Priimek-neporočena (26.8.2004 11:50:13)

Mi smo tudi koruzniki. Prijavljeni na skupnem naslovu. Mali pa ima priimek samo od očeta. Do zdaj še nisem imela nobenih komplikacij. Letos bo star 4 leta. V bistvu pa sta moja starša tudi koruznika in imava oba z bratom priimek po očetu. Ni bilo nikoli nič narobe, razen včasih neprijeten občutek v OŠ, ko se te spraševali zakaj pa se mama drugače piše. Takrat je bilo to bolj redko. Zdaj pa je bolj moderno.:)-

Anonimen -> Priimek-neporočena (26.8.2004 11:58:11)

Predlagam ti samo en priimek, ker so z dvema same težave, nikoli noben prav ne napiše /vezaji, brez vezajev, pomišljaji/ pol pa še nekateri pripomnijo. "otrokov priimek, ne maminega", ker imajo navadno ženske dva priimka.

BarbaraB -> Priimek-neporočena (31.8.2004 9:40:11)

Jaz sem v porodnišnici za otrokov priimek navedla le očetovega, naknadno pa sva se odločila, da mu zaenkar dava kar oba. V bistvu je vseeno in je to povsem tvoja odločitev. Mi smo se zaenkar odločili tako, za naprej bomo pa videli.

LP

TARA in MAJ -> Priimek-neporočena (7.9.2004 12:37:20)

MOJ MALI IMA OBA PRIIMKA ZAKAJ BI IMEL SAMO OČETOVEGA JE MOJ KAJ MAN VREDEN PROBLEMOV PA NIMAM NIKJER. SLIŠALA PA SEM DA ČE POTUJEŠ ČEZ MEJO BREZ OČETA SAMA Z OTROKOM IN NJEGOVIM PRIIMKOM MORAŠ IMETI ROJSTNI LIST SICER PA PREVERJAJO NA MEJAH.:bravo:

malena24 -> Priimek-neporočena (7.9.2004 23:06:03)

tara, saj ni res!!!!! moja hcera ima tud (samo) ocetov priimek, in VELIKO hodimo prek meje - pa ne samo v sosednje drzave - in se NIKOLI ni bilo problemov! NEUMNOST! dokler je otrok prijavljen na istem naslovu kot jaz, lahko ima priimek hjgfzuegftbzewegbusgbusgf, to je tistim na meji bas svejedno....
LP, :sloncek:

TARA in MAJ -> Priimek-neporočena (8.9.2004 9:37:02)

:bravo:možno saj pravim dasm le tako slišala sicer pa naj da otroku vsak tak priimek kot mu paše loh tud takega kot si ga navedla ti MALENA24;)

malena24 -> Priimek-neporočena (8.9.2004 12:27:32)

hehehe ;) ;) ;)

LP, :sloncek:

Stran: [1]