tinkamiška -> RE: Uvajanje GH in zaprtje (29.11.2006 11:46:30)
|
Mislim, da zaprtost nima veze stem, ali otroček pripravljen ali ne. Skoraj vsi so zaprti, ko začneš uvajat GH. Midve sva začeli pri 6. mesecu, pa sva imeli ravno tako težave z zaprtjem. Se strinjam z Livio, da začni uvajati GH dopoldan ali za kosilo. Midve sva začeli z jabolkom, sem ga sama skuhala in pretlačila. Potem sva pa nadaljevali z sveže naribanim jabolkom(moraš pazit, da ne porjavi, ker potem zapira). Iza ni kakala 9 dni in je bilo zelo hudo. Sem ji morala pomagat z palčko namočeno v kremo, da je začela kakat. Niso pomagale ne kamilice in ne suhe slive. Ampak, ko je enkrat začela, je pa šlo. Mislim, da se morajo naučit pritiskat. Prej je šel tisti redek kakec kr sam od sebe ven. Tudi trebušček sva masirali in sem ji nogice pritiskala najni(njena kolena), sva malo potelovadili in je šlo potem lažje. Kolikor vem pa riž zapira, hruške pa naj bi napihovale. Začni z enim sadjem in počasi dodajaj drugega. Jst vsekakor nebi začela kr z kašico, ki vsebije riž, ampak samo sadje... LP, Tinka
|
|
|
|