Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ušesno maslo-zamašek-nujno!!! 21.11.2006 20:53:20
|
|
|
|
mily
|
uh zoprno je tole. V lekarni imajo poln pripomočkov za odstranitev ušesnega masla, ampak ne vem kaj bi bilo primerno za 5 letnega otroka. Najboljš da kr vprašaš, bo najbolj ziher. Drugače pa kr k zdravniku da ji sčisti, ji bo takoj boljše, ker vem kako je zoprno, ko ne slišiš na eno uho. Se je tudi meni že zamašilo. Sem šla kr k zdravniku in mi je sestra izprala uho.
|
|
RE: ušesno maslo-zamašek-nujno!!! 21.11.2006 20:58:55
|
|
|
|
krajzel
|
Tud pri nas imamo enak problem. Sedaj uporabljamo parafinsko olje in je boljše. Upam, da bo tudi vam pomagalo. Pozdrav
|
|
|
|
RE: ušesno maslo-zamašek-nujno!!! 21.11.2006 21:02:43
|
|
|
|
jasnika
|
ah ja, do jutra bomo nekako poskusili z calpolom , zjutraj pa hitro k zdr upam da bo nekako no
|
|
|
|
RE: ušesno maslo-zamašek-nujno!!! 22.11.2006 9:33:48
|
|
|
|
Martha
|
Zdravo Tudi moj 28mesečnik ima vedno zapacana ušesa,tako da zdravnica nikoli nič ne vidi, ko mu gleda ušesa. Zato mi je predpisala parafinsko olje, ki naj bi topilo to ušesno maslo. Parafinsko olje ti da zdravnica lahko na recept.
|
|
|
|
RE: ušesno maslo-zamašek-nujno!!! 22.11.2006 9:35:56
|
|
|
|
jakaracman
|
Jaz sem pa parafinsko olje kupila in je delovalo.
|
|
|
|
RE: ušesno maslo-zamašek-nujno!!! 22.11.2006 12:57:10
|
|
|
|
NIN@
|
Moja kolegica je pa to nardila na svoj način, in sicer: zvečer je malega 2,5 let okopala in še dobre pol ure sta v kopalnici sedela v pari. Potem mu je s palčko narahlo očistila ušesa in kar naenkrat se je paličica zagozdila, na njo se je prijel skoraj 1 cm velik zamašek oz.strdek skoraj črne barve in zelo smrdeč.... ni mogla verjet. Hranila ga je v papir in mi to stvar pokazala Povedala je zdravnici da je to neljubo situacijo sama po sreči rešila! In mali je zdaj rešen tega hudiča, ker je res imel levo uho čisto zabito in zdravnica sploh ni nič več videla na nobenem pregledu kako je ko ima vnetje lp nin@
|
|
|
|
RE: ušesno maslo-zamašek-nujno!!! 22.11.2006 13:27:57
|
|
|
|
jasnika
|
no naj povem da sma bile pr zdr in se je tale zamešek začel topiti oz it narazen, tako da menda ne bo potrebno čičšenje, je pa spet dobila antibiotik, kjub temu da še prejšnega ni do konca pojedal-zaradi močnega kašlja. in tako je že sedaj 3 teden doma-ni v vrtcu in bo zagotovo doma še vsaj 1 teden, mi vsaj ni dolgčas lp
|
|
|
|
RE: ušesno maslo-zamašek-nujno!!! 22.11.2006 14:17:30
|
|
|
|
mily
|
Uh to je pa res grozno! Nisem vedla da lahko pride do takih posledic, da rabijo potem antibiotik, samo zaradi ušesnega masla! Kako pa to preprečiš? Ker jaz Niki sčistim uho čisto narahlo, samo kar je vidne umezanije. Ne upam si kakorkoli s palčko v uho pritiskat.
|
|
RE: ušesno maslo-zamašek-nujno!!! 24.11.2006 13:26:18
|
|
|
|
žanai
|
Ojla! Predvsem moramo biti pazljivi, ko čistimo ušeska, da s palčko ne gremo pregloboko v sluhovod. Obrišemo le zunanji del sluhovoda (mogoče 2 mm globoko). Ušesno maslo se samo izloča ven in če ga s palčko nekajkrat zabašemo nazaj not, se začne nabirati v prevelikih količinah in sluhovod se zamaši. To maslo se potem še izsuši in če pride voda v uho, strdek nabrekne in nekaj časa na to uho slabo slišimo. Če se strdek veča in popolnoma zamaši sluhovod, se lahko uho vname... Zadevo se lahko reši s spiranjem sluhovoda pri zdravniku, lažje primere pa lahko rešimo kar doma: v uho nakajkrat na dan nakapamo 2-3 kapljice olja (olivno, parafinsko...), lahko sluhovod zamašimo z vatko, da ne bo olje steklo ven in počakamo, da se strdek raztopi. Ponavadi deluje že v nekaj dneh. Pozdravček! Žanai
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Praznična okrasitev: Papirnate snežinkePapirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?