Anonimen -> RE: FLAŠNI KARIES (23.11.2006 15:18:47)
|
evo, isto pri nas. zgornji zobki so kar precej načeti. stara je 3 leta. glavni problem - flaša celo noč, noter drugega razen malinovca ni smelo biti. čez dan enako, s tem, da je bila v vrtcu brez flaše, doma pa še vedno. ta ponedeljek sva bili na eni predstavitvi, kako je treba zobke umivat, pa so zraven pokazali še 2 zelo huda primera "flaškarjev", ko zob skoraj ni bilo več, kar je bilo pa je bilo črno. sem ji rekla no poglej, take zobke boš imela, če boš iz flaške pila. pa sem jo vprašala, če dava flaške mucku za njegove dojenčke, ker on nima denarja. takoj je bila za, ker je bila čist paf od tistih zob. doma sva zapakirali flaše v škatlo, zraven je dala še čokoladico, na škatlo je narisala risbico in jaz sem jo nesla ven pred hišo. tako da ni videla sem jo potem čez kakšne pol ure pospravila in tja nastavila neko kao pismo, v katerem se ji mucek zahvaljuje za flaško. potem sem ji pa rekla, ce greva pogledat, če je muci že prišel po flaško in je bla res vesela, ko je tam zagledala tisto pismo. no, da ne bo pomote, čez kakšno uro, ko je bilo treba it spat si je premislila in rekla, da bo male mucke okregala, ker so grdi, ker pijejo iz njene flaške in da naj jo dajo nazaj. ampak jaz seveda ne vem, kje mucek živi bla bla.... prva noč je bila več ali manj neprespana. sedaj pa tretji dan spi po 6 ur skupaj, kar se prej v treh letih še ni zgodilo. piti ponoči noče, očitno je bilo res samo crkljanje. mislim, da boš naredila napako, če boš flaško le delno ukinila. tako mu bo težko zdaj, pa potem še enkrat, ko jo boš za stalno. star bo dve leti (če sem prav videla) in marsikaj že razume. naj se ti ne smili. če bi jaz vedela, kakšne zobke bo imela zaradi tega, bi jo že zdavnaj ukinila. vem pa, da je z ukinjanjem težko. ampak ko se boš odločila vrži flaše stran, ker potem ni več nobene možnosti, da jo daš nazaj. s tem le matraš sebe in otroka ker odlašaš neizogibno. no, zdaj sem se pa razpisala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] upam, da sem bila vsaj malo v pomoč
|
|
|
|