RE: FLAŠNI KARIES (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

NIN@ -> RE: FLAŠNI KARIES (22.11.2006 12:46:55)

Naš Bor zdej ful manj pije čez dan, ker mu kozarček in slamica ne dišita prevč!
Ponoči pa pije iz flaške amoak vodo! In seveda dans pomoč tudi mleko alpsko 3,5 ni šlo drugač in to ob 3 zjutri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

lp
nin@

A mogoče katera ve za dober otriški kalondont ki bremza karies, ali kakršno koli sredstvo za premaz mogoče bi mu mogla devati kake tabletke za sklenimo oz. boljše zobke????

Lp
nin@

Mojca P. -> RE: FLAŠNI KARIES (22.11.2006 13:40:53)

Jaz bi na tvojem mestu ze pri zobozdravniku postavila milijon vprasanj; kaj to pomeni in kako naprej. Po mojem se tudi zdaj kar nanjo obrni, v koncni fazi ve vec, kot me...povprasaj po florovem premazu (in kar vztrajaj glede na to, da dobri dr. to delajo in, da je ena od deklet na RR to ze omenjala).
Za pasto pa povprasaj v lekarni...ceprav bodo po mojem rekli, da je boljse da je ne uporabljata, ker najbrz se ne zna izplunit. Poanta past je pa itak samo v floru, ki je v njej...tako da mogoce zobodr. tudi vprasaj, ce nimata paste, ce je smiselno dajat vsaj florove tabletke. O njih je bilo sicer dosti napisanega, predvsem zato, ker jih eno zagovarjajo drugi spet ne....jaz jih recimo Zigu dajem 1x tedensko (ali manj, ce pozabim) in ne 1x dnevno (kot pise na skatlici)...ker se mi zdi, da na ta nacin upostevam in tiste, ki so za in tiste, ki so proti tem tabletkam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Sicer pa flor lahko otrocek dobi tudi z uzivanjem rib (se pravi naj bi bile 1x tedensko na jedilniku).

Aja, se to...Ziga tudi precej manj popije zdaj, ko ni vec flase...ampak si mislim, da potem prej sploh ni bil tolko zejen oz. ce bi bil zdaj zejen, bi pac vec popil iz kozarca.

eya -> RE: FLAŠNI KARIES (22.11.2006 22:23:35)

Ojej, še dobro, da sem tole prebrala, mi imamo tudo flaško za pitje sokov, sicer so razredčeni, amoak od jutri naprej pa samo po lončku!!!

Aja, pa še to-ene ste pisale, da ogljikovi hidrati razžirajo zobe-ni čisto tko, namreč bakterije so tiste, ki se na teh OH namnožijo, jih prebavljajo in tvorijo kisline, te pa uničujejo zobke.

kalbo -> RE: FLAŠNI KARIES (23.11.2006 14:22:47)

Ne vem no, men ni jasno, kako ni šlo drugač. Mora it tako kot se ti odločiš, pa konec. Ponoči se otroka ne hrani pa konec. Tega že od opustitve nočnega dojenja nebi smel sploh poznati. Zdaj se ne držiš napotkov zobozdravnice in mu še vedno daješ mleko ponoči. Ne vem no, kaj ti je bolj pomembno zdravi zobje, al ena ura tišine ponoč.

Čaja mu sploh že v štartu nebi smela sladkati, pa zdaj nebi blo težav. Men samo ne gre v glavo izjava ne bo šlo...če se mora se mora, saj gre za zobe, ki so zelo pomembna stvar. Zvečer lepo flaša mleka, pol umit zobe in spat, tko mora bit in nič drugače.

Anonimen -> RE: FLAŠNI KARIES (23.11.2006 15:18:47)

evo, isto pri nas. zgornji zobki so kar precej načeti. stara je 3 leta. glavni problem - flaša celo noč, noter drugega razen malinovca ni smelo biti. čez dan enako, s tem, da je bila v vrtcu brez flaše, doma pa še vedno. ta ponedeljek sva bili na eni predstavitvi, kako je treba zobke umivat, pa so zraven pokazali še 2 zelo huda primera "flaškarjev", ko zob skoraj ni bilo več, kar je bilo pa je bilo črno. sem ji rekla no poglej, take zobke boš imela, če boš iz flaške pila.
pa sem jo vprašala, če dava flaške mucku za njegove dojenčke, ker on nima denarja. takoj je bila za, ker je bila čist paf od tistih zob. doma sva zapakirali flaše v škatlo, zraven je dala še čokoladico, na škatlo je narisala risbico in jaz sem jo nesla ven pred hišo. tako da ni videla sem jo potem čez kakšne pol ure pospravila in tja nastavila neko kao pismo, v katerem se ji mucek zahvaljuje za flaško. potem sem ji pa rekla, ce greva pogledat, če je muci že prišel po flaško in je bla res vesela, ko je tam zagledala tisto pismo.
no, da ne bo pomote, čez kakšno uro, ko je bilo treba it spat si je premislila in rekla, da bo male mucke okregala, ker so grdi, ker pijejo iz njene flaške in da naj jo dajo nazaj.
ampak jaz seveda ne vem, kje mucek živi bla bla....
prva noč je bila več ali manj neprespana. sedaj pa tretji dan spi po 6 ur skupaj, kar se prej v treh letih še ni zgodilo. piti ponoči noče, očitno je bilo res samo crkljanje.

mislim, da boš naredila napako, če boš flaško le delno ukinila. tako mu bo težko zdaj, pa potem še enkrat, ko jo boš za stalno. star bo dve leti (če sem prav videla) in marsikaj že razume.  naj se ti ne smili. če bi jaz vedela, kakšne zobke bo imela zaradi tega, bi jo že zdavnaj ukinila.

vem pa, da je z ukinjanjem težko. ampak ko se boš odločila vrži flaše stran, ker potem ni več nobene možnosti, da jo daš nazaj. s tem le matraš sebe in otroka ker odlašaš neizogibno.

no, zdaj sem se pa razpisala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] upam, da sem bila vsaj malo v pomoč

Gordana-3 -> RE: FLAŠNI KARIES (23.11.2006 17:00:18)

nina, resnično probaj mleko redčiti z vodo. iz ene noči na drugo noč odvzeti mleko in dudo je kar hudo. tako kot sem ti že napisala. prvo noč k mleku dodaš malo vode, drugo noč malo več vode, tretjo noč še malo več vode itd. Nam je ratalo v 10 dneh, punčka je bila takrat stara 20-21 mesecev. Nato se je še ene parkarat zbudila ponoči in hotela pit vodo. Od takrat tudi jaz spim celo noč (no, sedaj spet ne, ko imamo doma dojenčico, staro 6 mesecev). Nje ne dojim, ker mi je zmanjkalo mleka, ampak sem se tud zaklela, da ko dobi prve zobe, bomo ukinili nočno pitje (prav tako, kot smo prvi, le da bomo to naredili še pred njenim 1 letom). za pit pa tej mali do sedaj še nisem dala nobenega čaja in ga niti ne nameravam, pije le vodo po žl8ički. tud ta starejša, ki ima sedaj malo več kot 2,5 leti, pije izključno vodo, le pri tašči in ko gremo kam na obisk pije sok. če pa ga že pije doma, kupim vedno tistega brez dodanega sladkorja. mož pije soke, ki se zmešajo z vodo, ampak hči ga dobi le tu pa tam.

Gordana-3 -> RE: FLAŠNI KARIES (23.11.2006 17:03:09)

nina, pozabila sem te vprašat, kam hodite k zobozdravniku? ker vidim, da si iz rečice ob savinji, torej nekje blizu celja? mi hodimo k dr. škapinovi v celjski zdravstveni dom in je resnično super zobozdravnica za takšne majhne.

NIN@ -> RE: FLAŠNI KARIES (24.11.2006 8:35:05)

Tudi jaz sem sama obiskovala Škapinovo kod otrok, pa še poznej! Malega sem tudi že vpisala k njej sam gre gospa decembra v pokoj, pa mi je predlagala da je naša v Ljubnem zelo vredu in nam blizu ga. Grušovni (mlada) Če slučajn ne bomo zadovolni sem se zmenila že z namestnico Škapinove v Celju da se oglasimo, sam tu mal cvikam ker nimajo te mlade takih izkušenj z jokicami kod Škapinova!!!

lp
nin@ 

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]