selitev v tujino (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Anonimen -> selitev v tujino (21.11.2006 9:39:40)

....z dojenčkom ?  Namreč spomladi se selimo čez Atlantik, pa ne vem kako naj se pripravim ? Ker se ne dojimo uporabljamo adaptirano mleko in ali ga naj sedaj na tone uvozim ? Pa kako je s pleničkami ? Bo fasal kakšno alergijo, ker bom uporabljala druge ?  Kako pa je s cepljenjem in ostalimi pregledi pediatra ? Pa časovna razlika  - mu bo zmešala štrene ? Pa še in še....

Ima katera kakšen nasvet ali izkušnje ?

MarijaPo -> RE: selitev v tujino (21.11.2006 9:47:33)

Lina - sicer nimam nobenih takih izkusenj, vendar z mozem razmisljava, da bi se tudi midva selila za kako leto v Avstralijo.

Najboljsi vir informacij je gotovo internet in poglej si kako je z zakonodajo o zdravstvu (v ameriki, ce greste tja), poglej kaksne lokalne strani kraja kamor greste in si sposodi knjigo o selitvi z otroci (vem, da jo imajo v mestni knjiznici ljubljana, samo zal ne vem naslova).

Predlagam ti tudi, da si najdes koga, ki ti bo pri nacrtovanju preselitve pomagal.

Srecno!

Aja32 -> RE: selitev v tujino (21.11.2006 9:50:24)

Kot je rekla MarijaPo, drugače bi se pa jaz na tvojem mestu obrnila tudi na veleposlaništvo države, v katero greš... Oni ti bodo sigurno veliko povedali in pomagali... LP A

nuala -> RE: selitev v tujino (21.11.2006 9:56:04)

Mi se veliko selimo in nikoli nismo imeli težav.
Res pa je, da se prej pozanimam kam gremo in če je le mogoče, opravim tudi izvidnico, preden se selim z otroci.
Pa če je zdravstveno rizično območje, bi se jaz na tvojem mestu posvetovala z otrokovim zdravnikom.

Stran: [1]