Anonimen
|
jaz sem pred nosečnostjo kadila in to konkretno ( škatlo in pol na dan), na kraj pameti mi ni padlo da bi nehala, oz. dva poskusa prenehanja sta se končala klavrno in predvsem s skorajšnim živčnim zlomom vseh bližnjih ( moj, zaprisežen antikadilec, me je celo prosil, da za boga svetega naj spet kadim, ker da je neznosno...) in sem tudi vedno zagovarjala tezo, da je v nosečnosti sigurno bolje tu pa tam kak čik, kot šok in stres itd... no, ko sem zvedla da sem noseča - od tistega momenta do danes nisem prižgala enega čika, mi na kraj pameti ni prišlo,( včasih se mi je sanjalo da kadim in sem mela že zarad tega slabo vest), zluštalo se mi ga je pa enkrat ( tko da sem si mislila ooo, kaj bi blo dobr zdejle se na balkon vsest in enga skadit) nobenga šoka, nobene krize, NIČ. tko da sem dejansko bila presenečena nad sabo, ker kot strastna kadilka sem pač pričakovala ...nekaj pač....tako to definitivno je larifari, glupi izgovor in potuha. preveč je takih ki rečejo da so kadili in imajo ok in super otroke. me zanima če je sploh kdo pripravljen priznat, da je z otrokom kaj narobe mogoče zato ker je mama kadila...takrat so verjetno krivi geni, usoda, stroka...čiki ziher ne pa nisem zdaj neki strašen in zategnjen karater, če bi bila, bi že prej nehala, tako pa se mi je prenehanje zdelo nemogoče in neizvedljivo - do trenutka, ko sem zvedla za otročka in so mi ostali štirje čiki, sem si jih celo pustila, za vsak slučaj, če bi bila kriza pa je ni bilo ....ker otrok to dobi vase in škodljivost cigaret je dokazana, to si ni kr en zmislil, in ok, če zastrupljam sebe, je to moj problem, zastrupljati otroka je pa totalno nezrelo in neodgovorno. in vedno sem predstavljala tako, da če en nekadilec potegne en dim samo, se mu zavrti, mu rata slabo itd...podobno se verjetno zgodi z otročkom, ko pokasira dozo....sicer pa vsak po svoje, sej če z otrokom ni nič narobe, ok, samo jaz zase vem, da si nikoli nebi oprostla, če bi bilo karkoli narobe, že tako sem velikokrat pomislila o hvalabogu da ne kadim, ker je imela mala zelo malo težo in so me vedno spraševali če kadim...me je kar stisnilo vsakič...
|