Laringitis-kaj je to? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Vittel -> Laringitis-kaj je to? (19.11.2006 14:56:56)

Vem, da ne spada sem, ampak kam drugam bi, pa tudi ne vem.

Kaj mi lahko poveste o laringitisu?
Pri mojem otroku gre za zelo oteženo dihanje med prehladi. Ampak to traja več mesecev. Zdravnica ni nikoli izpostavljala kaj drugega kot čiščenje nosa s fiziološko in uporabo inhalatorja.
Mene pa vseeno zanima če gre za kaj drugega. Ali je to laringitis? Kako se zdravi, se kdaj pozdravi, kaj lahko sami storimo,....?
Skratka rada bi čim več informacij s prve roke iz vaših izkušenj.
Hvala lepa in lepo se imejte.

Anonimen -> RE: Laringitis-kaj je to? (19.11.2006 15:02:28)

Vnetje sluznice-grla,akutno zaradi okužbe.Znaki:hripavost,kašelj.Če hripavost in kašelj trajata več kot 14.dni,obvezno k zdravniku.

dix -> RE: Laringitis-kaj je to? (19.11.2006 15:06:21)

http://www.google.si/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Asl%3Aofficial_s&hl=sl&q=laringitis&meta=lr%3Dlang_sl&btnG=Iskanje+Google 

malo preglej

Katrin -> RE: Laringitis-kaj je to? (19.11.2006 15:16:36)

Laringitisa ne moreš zgrešiti: otrok lajajoče kašlja. Lahko postane kronično obolenje, lahko ga spremlja vročina ali pa tudi ne. So lažje in težje oblike, otrok zaradi težav z dihanjem, hropenjem in kašlja lahko pristane tudi v bolnici. Ni tako nedolžna zadeva.

Lp, katrin

sato -> RE: Laringitis-kaj je to? (19.11.2006 20:28:49)

Med napadom takega kašlja mu lahko najbolj pomagaš tako, da v kopalnici v kad natočiš vročo vodo in ga neseš za nekaj časa v zaprto kopalnico, da ga ta para "sčisti". Pomaga pa tudi, če ga toplo zaviješ in neseš k odprtemu oknu (to velja za bolj mrzle dni, pozimi).

sjug -> RE: Laringitis-kaj je to? (19.11.2006 22:34:47)

Naš je imel enkrat napad in to v nedeljo ponoči. Lovil je sapo, glasno je dihal in zelo oteženo. Kašljal je lajajoče - suh kašelj. Imel je tudi vročino. Pri nas je bilo akutno in se k sreči ni ponovilo. Upam, da se ne bo. 

Stran: [1]