OMR cepljenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


arielca -> OMR cepljenje (19.11.2006 11:38:57)

Prebrala sem kup člankov o tem cepljenju oz. cepivu, pa me zanima, kakšno je vaše mnenje. Ste jih/Jih boste ceplile? Kakšni so bili stranski učinki? In kakšen je postopek, če otroka ne želiš cepiti? Zanima me zgolj informativno, ker sva se včeraj s prijateljico pogovarjali o tem, pa je rekla, da svojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne bo cepila.





jakaracman -> RE: OMR cepljenje (19.11.2006 12:59:29)

Mi smo se cepili in vse potekalo brez težav.Po  moje je fino , da zbereš res veliko inf. glede tega, tudi zdravniških in se potem odločiš.




ČebelicaMaja -> RE: OMR cepljenje (19.11.2006 13:40:23)

Tudi jaz imam prijateljico, ki ni cepila svoje bebice, pa mi je govorila take informacije, da sem se prav ustrašila... potem sem pa vprašala par zdravnikov, ki jih poznam in govorila s svojo pediatrinjo- in smo našo bebo kar cepili. Prepričale so me strokovne razlage. Saj res obstaja določeno tveganje, je pa ta tudi zelo velik, če otroka ne daš cepit. No, cepiva so mrtva, tko da niso tako nevarna kot pred leti, pa mene je predvem nekaj prepičalo, če cepi pediatrinja svoje tri otroke (pa 2 prijateljici, ki sta zdravnici tudi), potem nekaj že je na tem...mislim vsaj, saj ravno zdravniki razpolagajo z velikim št. informacij. Mi smo našo cepili in ni bilo prav nikakršnih težav.




mml -> RE: OMR cepljenje (19.11.2006 18:05:06)

Jaz bom dala svojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sigurno cepti, res je, da imajo cepiva možne stranske učinke, ki pa so bistveno manj pogosti in manj hudi kot so zapleti ošpic ali mumpsa, če bi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kasneje zbolela. Domnevam tudi, da mi moja hči ne bi bila ravno hvaležna, če slučajno prišla v kontakt z rdečkami, ko bi bila sama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]in po moji volji ne bi bila cepljena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Tako da, kot sem že rekla, jaz jo bom prav gotovo dala cepit in bom upala, da bo v tisti veliki skupini [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki cepljenje prenesejo brez težav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Bonnie_RR -> RE: OMR cepljenje (19.11.2006 20:31:15)

Jaz sem svojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dala cepit in se z vprašanjem cepit/ne cepit sploh nisem veliko ukvarjala. Kakorkoli obrnem se mi zdi tveganje pri cepljenju dosti manjše kot pa tveganje pri necepljenju.




Grascakinja -> RE: OMR cepljenje (20.11.2006 6:58:00)

Cepili smo se, nekaj noči nismo spali, sitnost povečana; kakor je navedeno v stranskih učinkih, po 7 dneh vročina, ki je trajala 3 dni in potem vse OK. 




Stran: [1]