Gina -> RE: Stanovanja na Gorenskem (20.11.2006 17:00:36)
|
Cene na gorenjskem niso primerljive s cenami na dolenjskem, štajerskem ali notranjskem. Ne glede na to tudi cene stanovanj, ki so se prodajala eno samo leto nazaj, niso primerljive s cenami dandanes. Mene je kar kap zadela, ko sem ugotovila, da so cene stanovanj na našem koncu 4. letih poskočile za 100%!!! Se pravi da gre 25% na leto cena ponekod gor. Pa ne umetno. Umetno se tega ne da delat. gre gor, ker pač ljudje plačujejo. Dokler bodo kupovali, toliko časa bodo cene take. Ko bo kupna moč padla, bodo padle cene stanovanj. To je čisto navadna ponudba in povpraševanje. Drugače je pa tako, da se za 40mio hiše na gorenjskem skoraj ne da narediti, če šteješ še parcelo, projekt in vse ostalo, pride kar malo dražje. Ne primerjajte z lanskimi cenami. Tudi cene gradbenih materialov so šle gor, če obrtniških sploh ne upoštevamo. Je pa tako, da ko prodajaš, je daleč najtežje prodati veliko stanovanje.Mi smo našega, zelo lepega, 4 in pol sobnega, s 115m2, na krasni lokaciji, 20 let starega, prodajali leto in pol. In večina jih tako reče, da je večje stanovanje težje prodat. Jasno, za ta denar dobiš starejšo hišo, če še malo zraven daš. In vendar ni primerjave blok ali hiša. Za večino ljudi ni primerjave, zato se težje prodajajo taka stanovanja.
|
|
|
|