kontrola bolniške (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

lutka -> kontrola bolniške (17.11.2006 17:44:06)

Zanima me ali je katera izmen vas imela kontrolo, ko je bila v bolniški?

Ali je bila katera tudi v situaciji, da je imela kontrolo in je ni bilo doma?

lp 

2 Sraki -> RE: kontrola bolniške (17.11.2006 18:53:19)

Jest sem na bolniški že od začetka avgusta, pa še nobenega ni blo v kontrolo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Upam, da tudi v bodoče ne bo. Sem se pa v začetku [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] zelo bala it že samo na sprehod, da ne bi slučajno ravno takrat kdo prišel preverjat, če pridno doma čepim[sm=zmeden2.gif].

kepa* -> RE: kontrola bolniške (17.11.2006 19:26:44)

Jaz sem bila v nosečnosti v bolniški in sem imela kontrolo zelo hitro po tem, ko mi jo je odobrila komisija. Seveda sem bila doma.

til -> RE: kontrola bolniške (18.11.2006 9:32:25)

Jst sem bla celo nosečnost v bolniški pa nisem imela kontrole.

Kalina -> RE: kontrola bolniške (18.11.2006 9:36:08)

Tudi celo nosecnost doma brez kontrole.

Anonimen -> RE: kontrola bolniške (18.11.2006 9:41:56)

Čisto odvisno, kje delate,če je delodajalec nesramen, vam bo poslal kontrolo. Jas sem imela tako šefico, da mi je poslala trikrat kontrolo v enem mesecu.

Anonimen -> RE: kontrola bolniške (18.11.2006 10:53:41)

Vsa kontrola je odvisna od tega, kje delate in kaj, ter zakaj ste na bolniški oz. kaj vam je. Če si npr. zaposlena v zdravstvu in je velika možnost okužbe ali infekcije, to poveš ginekologu in te da brez problema na bolniško. V tem primeru tudi kontrola ne pride na dom, ker imajo vse razpoložljive papirje zakaj si na bolniški in kje delaš, na kakšnem delovnem mestu.
Če pa si npr. v pisarni, pa ti itak hitro lahko pride kontrola, ker če ti piše v odločbi, da je nosečnost rizična, moraš itak bit doma in počivat, ker to je logično za rizično nosečnost.
Je pa še več drugih variant, ampak ta je v bistvu najbolj poznana vsem.

darjatimci -> RE: kontrola bolniške (18.11.2006 11:05:50)

Jaz nisem imela kontrole,ko sem bila noseča,pač pa sem jo imela prej ko še nisem bila in to dvakrat.Seveda sem bila doma,ker nimam navade biti na bolniški za vsak prehlad,ampak ko sem res bolana.Res je odvisno kje delaš,kontrole so tudi v zdravstvu,odvisno od šefa.Jaz sem tudi vedela,da bom imela kontrolo,saj mi je takrat šefica to povedala,ni mi verjela,da sem bolana,on je bila prepričana da simuliram.(krivi so bili slabi odnosi in nesoglasja,imela sem predolg jezik).

jakaracman -> RE: kontrola bolniške (18.11.2006 11:19:52)

Na listu, ki ga prejmeš od komisije, ki ti odobri bolniško je točno navedeno kako in kaj.Če piše strogo mirovanje ni mišljeno da se okoli sprehajaš.Jaz sem bila doma dva meseca in pol  in mi je bilo dovoljeno gibanje v kraju bivanja.Torej poglejte kaj piše in ne se hecat s tem, kajti kontrole so.

TONČI. -> RE: kontrola bolniške (19.11.2006 10:29:24)

Jaz je nisem imela nikoli. Pa sem bila na bolniški celo nosečnost. V prvih dveh odločbah mi ni pisalo, da moram biti vedno doma. V zadnji, na koncu nosečnosti, mi je pa pisalo, da priporočajo mirovanje s kratkimi dnevnimi sprehodi.

Je pa fant bil na bolniški zaradi prsta ( pri udarcu se mu je delček kosti odlomil). Ker se ni mogel ne tuširat in ne nič, je bil takrat pri meni. Na dom mu je prišla kontrola. Ga seveda ni bilo doma, ker ni povedal, da bo ta čas živel pri meni. V službi so mu potem nekaj težili. Ko pa je prinesel potrdilo, da je moral na vsake dva dni hodet previjat prst je bilo pa ok.

Tako, da vsako podjetje je razred zase. Nekdo te bo preverjal zaradi nelogičnih stvari, nekdo pa ne.

Stran: [1]