družinska sreča (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

dudika -> družinska sreča (17.11.2006 11:51:32)

Zanima me kako naj skrbim za rožico"družinska sreča"?
Ali jo lahko držim v kopalnici, kjer je strešno okno in ni ne vem kako veliko svetlobe? Sem jo pravkar kupila in sem zelo nadušena nad njo, tako da ne bi rada, da mi pride stran. Povejte mi čimveč informacij glede te rastlince.

CUKRČEK -> RE: družinska sreča (17.11.2006 12:05:25)

Milsim, da potrebuje Družinsla sreča veliko vlage...torej b bila kopalnica zelo primerna. PA dosti svetlobe tudi.

KOZLEK -> RE: družinska sreča (17.11.2006 19:59:43)

Družinska sreča rabi svetlo ampak ne direktno, vlage pa ne preveč če ti bo kaj kapljalo nanjo bo gnila, malo stran od bane ali tuša jo daj da ne bo špricalo po njej Zalivaj jo pa 1x na teden tako da v okrasni lonček naliješ vodo po 15 min pa jo odlij koker je ni spila. Pa ne preblizu radijatorja
Lp

pot -> RE: družinska sreča (8.12.2006 20:09:02)

Jaz jo zalivam 2x na teden po malem. Važno je, da ima skozi vlažno ampak ne (!) namočeno zemljo. Pri zalivanju se lahko orientiraš po tem, da ko malo upade, jo zaliješ. Meni je do sedaj uspevala na kateremkoli oknu. Ne upam, pa je postaviti zraven radiatorja, da se ne bi preveč izsušila.
Ko se preveč razraste, pa se lahko igraš s škarjami. Če si boš zaželela družinico družinskih sreč, pa postriženo vtakneš v vodo ali pa kar v zemljo, ki jo zaliješ. Ampak vedno se ne prime, zato naredi kar več podtaknjencev.

Veliko družinske sreče. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

crci06 -> RE: družinska sreča (11.12.2006 11:14:13)

sem jo ravnokar kupila in dobila navodilo, da naj jo 1x tednsko za pol ure namakam, nato pa pustim, da se odteče... (v smislu v okrasni lonček nalij polno vode, nato pa po pol ure sve odlij).

Veliko sreče v družini! Po možnosti tudi z družinsko srečo!

dulcinea -> RE: družinska sreča (3.3.2007 21:52:04)

Družinska sreča pa ja raste, če imaš srečo v družini. Drugače ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Se hecam. Jaz sem jo imela v razredu in je rastla ko nora. No ko je bila že ful velika, smo imeli pa prvomajske počitnice in jo nisem vzela domov. Takrat se je pa reva posušila. Pa je bila sam en teden brez vodike. Pa ko sem šla sem jo zalila.

Stran: [1]