PREVIJANJE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

bonbončica -> PREVIJANJE (17.11.2006 10:53:15)

Živjo!

Mene pa zanima, če tut ponoči  previjate svoje bebice? Nam so rekli v materinski šoli, da ga ni treba, če ni pokakan. Moj se zbuja na 3 ure in ga vsakič previjem. Kaj pa ve?

Pa še, a mate kakšno metodo za podiranje kupčkov? Moj včasih podre še preden ga vzdignem, včasih pa ne in ne. A je to kaj narobe, če ga ne podre?

lepo se mejte še v tem lepem toplem sončku...

lenika -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 10:55:34)

Nikoli ga nisem ponoči previjala, vedno ga podojila v temi, nikoli se znjim ponoči pogovarjala, da sem mu dala vedet, da je noč in da se spi in se tako ni nikoli ponoči popolnoma prebudil.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lenika -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 10:56:35)

Pa tudi s kupčkom se ponoči nikoli nisem pretirano ukvarjala, če ga je podrl ga je, če ne pa ne.

Dejča -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 11:01:13)

Dokler se je ponoči še zbujala, sem jo vedno previla  - vsakič je bila pokakana in je nikakor nisem hotela pustiti neprevite vso noč. Mi je brez problema zaspala nazaj, saj je bila tako navajena od samega začetka.

najina pikica* -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 11:06:56)

jst ga ponči ne previjam,razen,če je pokakan ali pa fajn polulan,da pride čez planičko!

TONČI. -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 11:16:09)

Nikoli ga nisem previjala. No, če je bil pokakan pol ja, drugače pa ne. Kaj boš pa takrat neredila, ko bo po celo noč spal? Da ga nebi slučajno zbudila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Ne res, brez veze previjat.

Baucka -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 11:18:04)

Prva dva meseca ali tri sem jo previjala ponoči, vedno ko se je zbudila in jedla. Ker je dojena je bila vedno pokakana. Ko pa ni več kakala ponoči ampak zjutraj je več nisem previjala ponoči. Tudi če se je zbudila ponoči in je jedla je nisem previjala, razen če je bila plenica full polna, saj poskusiš. To lahko poskusiš seveda ko ni več široko povita.

Glede podiranja kupčkov smo imeli vedno probleme, ker ni ni hotla podret. Je tudi patronažna poskušala in ni šlo. Prišli smo do sklepa da pač ni pojedla toliko zraka in je več nisem silila s podiranje. Pa tudi polivala mi ni, če ti pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] veliko poliva pa kar vstrajaj.  V knjigah pa tudi piše, da če kupčka ne podere v 5 minutah, ko otroka gor držiš pač, ni potrebno. Če je še tvoj otrok mičken, mu malo vzglavje dvigni, pod jogi daj stopničasto preloženo odejo, in tako bo lahko zrak tudi v spanju zlezel na površje želodčka in bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] podrla kupček.

Bonnie_RR -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 11:51:19)

Nikoli ga nisem previjala ponoči. Po navadi se je pokakal vedno proti jutru in ni bilo problema.

Mi smo vedno podirali kupčka (ga še zdaj). Velikokrat je hitro podrl par kupčkov in lepo zaspal nazaj. Včasih se je pa zgodilo, da ga nikakor ni mogel podret, takrat sem ga pa pač dala nazaj v posteljico in je tud lepo zaspal.

MarijaPo -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 12:30:59)

Tudi jaz nikoli nisem previjala ponoci, pa je bila vcasih do vratu polulana. Ne vem, mislim, da ga s tem samo razbudis. Je pa res, da je bilo poletje in zelo vroce, pozimi je ne bi pustila mokre.

Jaz skusam biti pri tem spanju zelo dosledna - torej, da ni ponoci cisto nobene galame - podojim v temi in potem dam nazaj spat. Zaenkrat se precej obnese - se nikoli se nismo ponoci drli.

Kupckov tudi ne podiramo ponoci.

eya -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 12:44:27)

Previjala ga ponoči nisem nikoli, razen parkrat, ko se je pokakal.

Kupčka vedno smo in še vedno ga podiramo, tudi ponoči. Zdaj ko že sedi, ga kar posedem med noge in ga ponavadi kar hitro podre.

GATA -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 12:44:37)

Jaz sem našo ponoči vedno previjala. Vedno sem jo previla pred hranjenjem in nikoli ni bil noben problem da je zaspala nazaj. Previjala sem jo ob rahli svetlobi. Res pa je da je naša grozno občutljiva (ne zaradi izpuščajev, ampak ker jo je enostavno motilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) če ima bolj polno plenico - no tko je blo od začetka. Če je nisem previla ni zaspala, zato sem jo pač enostavno previjala. Mislim, da je tud ful odvisno od otroka.
Previjala sem jo vse dokler ni spala celo noč. Kar se tega tiče, da nebi vedela da se ponočii spi se pa ni zgodilo. Ko je čas za nočno spanje, spi.

Pikapolonica -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 12:53:26)

Samo če je bila pokakana. Ampak zdaj, ko ponoči uporabljam Pampers Active Fit plenice, še to ne naredim več, saj se drekec lepo skrije pod mrežico in naša 4 mesečna miška lahko mirno spi naprej.

LP, Pikapolonica [sm=pikapoka.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.11.2006 13:20:27)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

til -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 14:01:59)

Nikoli ga nisem previjala ponoči. Kupček pa če ga je podrl ga je če ga ni sem ga položila v posteljco in je spal naprej očitno že ni pojedel tok zraka.

Jančika_ -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 14:15:41)

Kupčka ne podiramo, previjem pa ga le, če je pokakan, pa še to samo zato, ker ga kakec očitno zelo moti in se zbudi in more zaspati nazaj, če ga ne previjem. Zadnjič je bil revež ponoči buden dve uri in pol, preden sem pogruntala, da je pokakan (malo sem prehlajena, pa skozi spalko se tudi bolj malo voha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]).

petraz -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 14:39:20)

Jaz ga nikoli nisem previjala ponoči. Sedaj pa ga moram včasih proti jutru, saj je že pošteno polulan in plenica tako ne zdrži več. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

SRECNA pika -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 17:30:27)

Ponoci sem jo previjale prve 3 mesece, potem pa ne vec..

monika30 -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 20:59:31)

Ponoči ne previjam, kaka vedno čez dan.
Kupčka tudi ne podirava. PA ga nič ne moti.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.11.2006 21:56:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

melitkica -> RE: PREVIJANJE (17.11.2006 22:24:22)

Jaz jo previjam vsakič, ko vstane ponoči. Tudi pogovarjam se z njo, vendar šepetaje. Tako je pogruntala, da se takrat ne pogovarjamo in tudi spi že kar slaba dva meseca ponoči, le redko kdaj se prebudi.

Tudi kupčka podiramo ponoči, ker če ga ne podere, pač ne more spati, ker jo zrak moti. Za kupčka je zadolžen naš zelo priden ati. Potem pa brez problema zaspimo naprej.

LP

happy mam -> RE: PREVIJANJE (18.11.2006 12:34:36)

ojla!

Jaz sem ga do 2mesecev ponoči previjala, ker je bil vedno malo pokakan, zdaj pa ga ne več, ker je samo polulan!
cao

happy mam -> RE: PREVIJANJE (18.11.2006 12:37:48)

SOncIca
Kakšne plenice pa uporabljaš?
Mi smo prej uporabljali pamperske, pa je tude vedno vse skozi premočo da sem ga morale večkrat spreoblčt, zdaj pa uporabljam mulerjove in nič ne puščajo! pampers se mi spoh ne dopadejo!
poskusi, pa boš videla, pa še cenejše so

natalia -> RE: PREVIJANJE (19.11.2006 22:19:35)

ne previjam ponoči, že tako imamo probleme s spanjem...

Stran: [1]