frutka_ -> RE: Kdaj začnejo risati/čečkati? (19.11.2006 16:10:47)
|
Iz jaslic je tamali lani prinesel celi kup likovnih izdelkov. Od kaširanja, slikanja s prstnimi barvami, poskusov lepljenja, gnetenja gline...Ogromno izdelkov. Letos, ko smo šli na morje sem mu kupila še vodenke in debel čopič pa se je kar zamotil. Seveda full zavzeto riše in mi potem pove kaj je narisal. Zgledajo čičke-čačke ampak njemu risbica full dogaja! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zaposlitev pri tamalem je zaenkrat še kratkotrajna, morda par minut, pomembno mu je sodelovati in ne sam izdelek ki ob tem nastane. Otrok namreč sprva raziskuje papir, vleče črte, čečka, menjuje barve, meče voščenke...spoznava kako stvari stojijo in kakšne lastnosti imajo. Meni se voščenka zdi krasna za začetmike. Ena fina voščenka obstaja, ki sem jo jaz v Baby Caentru kupila. Voščenka je okrogle oblike, ravno pravšnja za otroški prijem, ker pincetnega še v zgodnjem obdobju ne obvlada. Na tej okrogli voščenki pa so okrog osnovne barve. Mislim da je od Crayol firme. To je znana firma izdelkov za otroške rokice in prstke. Stane okrog tisoč tolarjev in je super za začetek. Za raziskovanje in učenje barv so fine tudi prstne barve. najbolje je, da mu veliko polo šeleshalerja daš na tla, zaščitiš okolico s papirjem in malega oblečeš v staro kratko majico, da mu zaščitiš oblačila. Najprej bo najbrž želel barvo mencati med prst, ker se mu zdi občutek te mokorte med prstki fin potem pa ga je treba kar usmeriti v risanje, da otrok ugotovi, da ta reč pušča sled. Ko se naveliča (kar bo najbrž hitro) hitro v kopalnico roke umit in izdelek posušit. Lepo ustvarjajte!
|
|
|
|