Suha koža (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

laluna -> Suha koža (16.11.2006 13:57:29)

Pozdravljene. Moj dve-letnik se praska po celem telesu, vse ga srbi. Ima tudi ne ravno suho, ampak nekako hrapavo kožo na otip. Enkrat smo dobili na recept kapljice fenistil, pa ne vem, če ravno pomagajo. Ima katera izkušnje s tem in ime katere dobre kreme za po telesu malčka, da bi imel spet nazaj gladko kožo in ne tako hrapave - kot če bi ga mravljinčilo.

timoteja -> RE: Suha koža (16.11.2006 14:05:29)

Hojla! Tudi naša malčica ima zelo suho kožo, predvsem na nogicah. Problem se pojavlja v jesenskih in zimskih dneh, ko se prostori ogrevajo z radiatorji in je zrak zelo suh. Jaz sem ji kupila v lekarni lotion Bepanthol, je kar precej drag, ampak res ful kvaliteten. Včeraj sem ji tretjič namazala nogice, pa je razlika že občutna. Poskusi, se splača.

darjatimci -> RE: Suha koža (16.11.2006 14:09:26)

Podobni znaki lahko nakazujejo tudi alergijo.

Maja Z -> RE: Suha koža (16.11.2006 20:59:57)

Ojla

Kaja (19m) ima že nekaj časa tako kožo, hrapavo, kot "šmergl" papir. Take male mozoljčke, po rokah in nogah. Je pediater rekel, da to ni nič kaj takega, za alergijo ni nič omenil, in da naj mažem z mastno kremo. Zdej sem kupila od Linola Fett kopel in kremo, pa zaenkrat ni vidnega izboljšanja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Lp maja

petja -> RE: Suha koža (16.11.2006 21:21:44)

Pri nas za suho kožo ful pomaga Ribodermin.

Ampak bi pa vseeno šla do P in preverila, da ni slučajno alergija.

Jessy -> RE: Suha koža (17.11.2006 23:44:40)

Neja ima tudi problematično kožo. Pred časom je imela po telesu take flekce (lišaje), ki so bili na otip hrapavi, pa malo so na rumeno potegnili. Sem mazala z vsem živim, pa večje spremembe ni bilo, zato sem jo peljala k zdravniku. Ona ji je predpisala neko kremo na bazi olivnega olja, zmešajo pa jo v lekarni. Krema je 100% učinkovala.
Pred dnevi je imela vneto (mozoljčkasto) kožo na obrazu, pa ji je predpisala isto kremo, ki je po dveh nanosih pokazala svojo učinkovitost. Žal pa ta krema nima nobenega imena.
Jaz bi na tvojem mestu peljala pokazat!

Stran: [1]