cepljenje pod nadzorom (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

mucica1 -> cepljenje pod nadzorom (16.11.2006 9:54:17)

Pozdravljene mamice.

Prosim, če mi lahko katera mamica z izkušnjo cepljenja pod nadzorom v pediatrični kliniki LJ napieš, kako vse skupaj poteka. Koliko časa si v bolnišnici, kako je s hrano, kaj lahko vse tam počneš.
Stari smo 8m in zaradi čudnih reakcij po prvem cepljenju (na alergološki pa niso ničesar našli) bomo cepljeni tam.
Za vse informacije se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

nuala -> RE: cepljenje pod nadzorom (16.11.2006 12:44:37)

Jakob je bil sicer cepljen pod nadzorom, vendar ne na pediatrični, temveč pri njegovi zdravnici. Po cepljenju sva cca 2 uri ostala tam, ni bilo ravno zabavno ker se nisva imela  kam dat, malo sva se igrala, pila čaj,...

Če ti to kaj pomaga.

nikata -> RE: cepljenje pod nadzorom (16.11.2006 15:58:44)

Katja je pri prvem cepljenju dobila povišano temperaturo in zato smo bili potem dvakrat cepljeni pod nadzorom na Pediatrični kliniki. Prvič smo bili na Ped. kl. junija letos, otroku naredijo nekakšen test, potem ga cepijo. Z otrokom potem ostaneš 8 ur na kliniki. Otrok dobi posteljico (v sobi so tri posteljice), dobi tudi hrano. Jaz sem takrat, ker sem še polno dojila dobila tudi hrano in sicer tri obroke (v jedilnici).  Zvečer, ko mine 8 ur, otroku zmerijo temperaturo, ga pogledajo in potem se odločijo. Če po 8 urah ni reakcije, lahko zapustiš kliniko. Pri nas je tako pri prvem kot pri drugem ceplenju temperatura začela po 8 urah naraščati in zato smo noč preživeli tam. Katja je dobila paracetamol, ponoči so ji še vedno merili temperaturo, drugi dan, ko je temperatura padla smo lahko šli domov na t.i. začasen odpust. V primeru, da se doma stanje poslabša, se lahko takoj vrneš nazaj na kliniko, ker otroka še čaka posteljica.
Upam, da sem ti kaj pomagala. Lep pozdrav in dobro opravita.

happy mam -> RE: cepljenje pod nadzorom (18.11.2006 12:48:56)

Mene pa nekaj zanima! sem namreč iz MS, in pri nas ne delajo take panike- če otrok po cepljenju dobi vročino, nam zdravnica že prej spiše svečke in mu pač daš svečko. Če po 48 urah ne mine, greš pač nazaj k zdravniku!
A pri vas če samo vročino dobi, moraš drugič na cepljenje pod nadzoro??

mucica1 -> RE: cepljenje pod nadzorom (19.11.2006 9:29:09)

Happy mam,

imaš prav, tudi pri nas ne delajo panike, če ima otrok samo vročino. Mi smo imeli po cepljenju še druge reakcije in smo morali zato najprej na nevrološko, pa na alergološko, zdaj pa se gremo cepit pod nadzorom. Ni nič hudega, če ima otrok 3 dni vročine, če pa vročina traja dlje, je pa treba k zdravniku.
Kar brez skrbi, uživajta z malim  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].

Pozdravčki,[sm=muca.gif]

mojca75 -> RE: cepljenje pod nadzorom (19.11.2006 20:33:39)

Mucica1 tudi mi se pridemo cepit na pediatrijo, smo opravili teste in sedaj nas bodo cepili tam! Tudi reakcija na 1 cepljenje, poleg vročine še pikice po telesu in veika zatrdlina na nogi na mestu cepljenja.

A že imate datum?

mucica1 -> RE: cepljenje pod nadzorom (20.11.2006 10:12:50)

Mojca 75,

sem ti pisala na ZS.

Stran: [1]