Freycha
|
Pa kaj je z vami narobe ljudje?? Če ne bi bila debata preko interneta, bi pomislila, da nisem v 21. stoletju. Kako jokanje otroka med splavom?? Pa se vam je čisto zmešalo al kaj. Kako delanje splavov kot hoja na kavico. Pa se ve sploh zavedate, kaj splav pomeni? Se sploh zavedate, kako težko se je za to odločiti, narediti korak in to dejansko izpeljati? Koliko od vas je bilo potrebno dati tedne in tedne agonije čez, ali obdržati otroka ali delati splav?? Pa nehajte obsojati ženske za odločitve, katere že tako sama težko sprejme. Zakaj? Ker NE POZNATE NJENE STISKE, KER NE POZNATE NJENIH RAZMER IN KER SE VAM SANJA NE, KAKO TEŽKO SE JE ODLOČITI ZA SPLAV KOT EDINO OPCIJO. In ja, lahko govorim o tem, ker sem pred devetimi leti sama delala splav, ker sem bila premlada za obdržat otroka. In še danes sem hvaležna, da sem to naredila, ker sem bila premlada, premalo odgovorna, brez službe, s tistim fantom pa tudi nisva več skupaj, kar pomeni, da bi bila sedaj verjetno samohranilka. Danes imam urejeno situacijo, moškega, s katerim si želim biti in tudi on z mano in sem v sedmem tednu nosečnosti in sem neizmerno vesela tega. Zato vas prosim, ne obsojajte ljudi, ki jih ne poznate, ker ne veste, kako agonijo daš čez, preden se odločiš za kaj takega. In jaz DANES VEM, da sem se prav odločila in takrat in danes! In še nekaj dejstev: 1. otroka, ko ga enkrat rodiš ni lahko dati v posvojitev. Ker tudi čisto normalna ženska z vsemi materinskimi nagoni, ki REALNO gleda na možnosti otroka naredi splav, a ko bi ga enkrat imela v rokah, ga ne bi mogla dati v posvojitev in bi matrala tako sebe, kot otroka 2. splav definitivno ni enako iti s kom na kavo. To lahko izjavi samo nekdo, ki ima izredno nerazčiščene pojme kar se splava tiče. 3. Ko si v taki stiski, da razmišljaš o splavu, ti malo dol visi za vse ostale, ki ne morejo imeti otrok, ker jih s tvojim otrokom ali pa brez tvojega otroka ne bodo mogli imeti. Če jaz danes otroka obdržim zaradi tega ne bo nobena ženska lažje zanosila, je to dovolj razumno napisano? Prosim vas lepo, dajte malo omiliti. Nihče vas ni vprašal, če je to, kar ona počne prav ali ne, vprašanje je bilo čisto nekje drugje. Če ste pozabile, si prosim še enkrat preberite vse.
|