ZARA -> RE: Eh... (18.11.2006 18:06:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Ne, ne, ljudje, ne se kregat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Poglej, zara, jaz mislim, da je nepotrebno se sekirat in resno vzeti vse skupaj iz enega samega razloga. Če grem od začetka. Babica je rekla nekaj. Jaz se v tem primeru vprašam ali je to res ali ne. Če je res, npr. da res ne bi futrala bejbe, bi si jaz rekla ok, res je, moram se bolj potrudit. Če pa je odgovor ne, nima prav, ok futram bejbo, pa če sem jaz zihr v to, kaj hudiča me potem moti, če ona misli drugače? Problem nastane, ko si v glavi začneš slikat vse mogoče. Npr. mogče si ob tem misliš: "Packa grda, kako si more sploh mislit, d jo slabo futram, pa toliko energije vlagam v to! Kako more biti tako nesramna, pa da še reče kaj takega! Matr je debilna! " V resnici tisti hip začneš dvomit, če si dobra mama ali ne. Začne te žret, da ona tako misli. Ampak žret te začne, ker se zraven sprašuješ, če pa mogoče le nima prav, če mogoče le nisi vsega naredila za to, da mala dosti ali ne dosti je, pa začneš obsojat njo, ker ne ceni tvojega truda, ker se ne briga za vas sploh kaj delate, pa daje take izjave. A ni res? Če bi ti vzela kot dejstvo, da smo ljudje različni, da se kdo pač kdaj zmoti in kaj potem? Kaj je potem, če ona misli, da mala premalo je? V tem ni nikakršnega problema, pač misli.So what? Če bi mislila, da tebi roka manjka, bi se ji smejala, ker jasno vidiš pred sabo svojo roko. Če pa reče, da nekaj narobe delaš, pa tega ne vidiš jasno, in se jeziš, ker ji tega ne moreš dokazat. Pa kaj potem, če ona drugače misli? To ne pomeni netolerirat ali tolerirat, požret ali ne požret, to pomeni izključno in samo razumet, da nekdo pač drugače misli, da ima pravico drugače mislit, da je vseeno, če drugače misli, da zato ne bo svet nič drugačen in da ti dol visi, če drugače misli, da se še vedno zavedaš, da si naredila vse, kar je v tvoji moči in da ti roka ne manjka. Razumeš razliko med sekirat se navznoter in se zraven žret(beri požret), in med sprejet, da je pač taka in se neobremenjevat z njenimi mislimi? Spremenit jih itak ne boš mogla. Najmanj pa tako, da se zdaj sekiraš in umakneš. V resnici te reči rešimo v glavnem pri sebi, v svoji glavi. No, če seveda rešit hočemo, če hočemo sebe obvarovat sekiranja in napačnega razmišljanja in obremenjevanja. To pa je bistvo, a ne. NI bistvo tašča, bistvo si ti in tvoje življenje. Gina, nisem bila jezna, ampak žalostna. Sem napisala v prvem postu. Žalostna pa zato, ker je tašča tip človeka, ki ne zna odnehat. In ne, niti enkrat nisem pomislila, da nisem naredila vsega, da bi več jedla. Zaradi njene izjave sigurno ne. Te pa čisto razumem, kaj hočeš povedat.
|
|
|
|