2 Sraki
|
Oj, midva se vedno znova zalagava z igrami, nazadnje sva kupila "Celtica", jo dobiš v Leclercu za 4 čuke, je varianta med človek ne jezi se in Spletke (igra s kartami, kjer ima vsaka karta svojo vlogo), le izpadanja ni. Se nama zdi kar zanimiva in kar je fino je to, da za v dvoje ni razlike v principu igranja, lahko pa jih igra tudi več. Traja ene pol ure do 40 minut. *** Igra, ki pa je samo za dve osebi, "Izgubljena mesta", je ful vredu igra s kartami, kjer se kao odpravljaš na misije, pri tem pa moraš paziti da se ti le-te izplačajo. Stane 2.300, fajn je ker ena runda traja cca 10 minut, seveda ko ulafaš igro. Prednost te igre je, da je u izi za naštudirat. *** Še ena igra, ki je samo za dva: "Cezar in Kleopatra", stane tam okol 3 jurjev. Pri tej igri si pridobivaš senatorje na svojo stran, tisti, ki jih ima na koncu več zmaga. Traja cca 40 minut in v bistvu celo igro staviš na določene senatorje, da bi jih pridobil. Slabost igre je, da rabiš kar nekaj časa, da dojameš igro. ** Aja, še ena je "Pomorščaki", je igra bi rekla na princip naseljenci, čeprav ne čisto. Pri tej igri imaš igralno polje, ki je v bistvu morje, na morju pa gradiš otok/e, tisti ki ima največ svojih stričkov, hiš .... na otoku, dobi največ točk in s tem po kači naprej. To je čist osnovni podatek, malo se zakoplicira igra še z drugimi načini pridobivanja točk. Igra traja tam cca 1 uro, kar je za moje pojme tudi njena pomanjkljivost, sicer pa je čist o.k. in zanimiva. Ta igra ni namenjena striktno samo dvema igralcema. Stane tam okoli 5 čukov. ** Se mi pa zdi še omembe vredno, da so ponavadi vse te igre najcenejše v LeClerku, vendar še vseeno preverita in primerjajta cene, pride lahko tudi do razlike 2 jurjev, to pa ni tako malo. Priporočava pa za večje družbe še "Manga Manga"***, ki je luškana lakotna igrica s kartami, kjer so predvsem potrebni dobri refleksi in je eno samo vrivanje, je luštno za zabavo v družbi. "Enka"***, itak stara klasika (midva dava dvoje karte skupaj, da je vse še bolj zanimivo). Pa še "Risk"**, ki pa sicer traja precej dolgo okoli 2 uri, je bolj strateška igra, rabiš pa kar nekaj časa da jo naštudiraš. No še spletke sem omenila oz. "Spletke - Citadele & Staro mesto" **igra s kartami, princip igranja, kot jo imajo otroci z vsemi tistimi čudnimi zmaji, ki imajo svojo vlogo, le da tu imaš tatu, škofa, vojskovodjo ..... , malo sliči tudi na Črnega Petra, vednar precej več takih oseb kot je on. No upam, da sem kolikor toliko razumljivo napisala o igrah, čeprav je ful težko, ker so nekatere precej zakomplicirane, ko pa jih naštudiraš, pa so prav luštne. * še kar ** vredu *** zelo zanimiva Ps: ocene so zelo subjektivne
|