Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Odaja PREVERJENO - POP TV 6.12.2006 13:43:34
|
|
|
|
Shania
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24 IZVIRNO SPOROČILO: jaca in na 6 obrokov bi ga prodal A res kdo to dela al kaj? Ja itak. Al te pa v merkur pošlje, da mu kaj na obroke vzameš. Mene zanima, kakšen je folk, ki to dejansko stori. Za crknt, res. Pa še nekaj soncece24. Tvoja prijateljica je imela popolnoma, ampak res popolnoma neutemljeno leglo in ni prav storila. Psičko bi lahko sterilizirala brez legla. lp, Shania
|
|
RE: Odaja PREVERJENO - POP TV 6.12.2006 14:09:35
|
|
|
|
soncece24
|
IZVIRNO SPOROČILO: Shania Pa še nekaj soncece24. Tvoja prijateljica je imela popolnoma, ampak res popolnoma neutemljeno leglo in ni prav storila. Psičko bi lahko sterilizirala brez legla. lp, Shania to ji je veterinar povedal, tak da bo verjetno že držalo
|
|
RE: Odaja PREVERJENO - POP TV 7.12.2006 12:51:54
|
|
|
|
Shania
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24 IZVIRNO SPOROČILO: Shania Pa še nekaj soncece24. Tvoja prijateljica je imela popolnoma, ampak res popolnoma neutemljeno leglo in ni prav storila. Psičko bi lahko sterilizirala brez legla. lp, Shania to ji je veterinar povedal, tak da bo verjetno že držalo Ne, ne bo. Žal pa določeni veterinarji (stara šola in razni živinozdravniki) to še vedno trdijo. Žalostno. lp, Shania
|
|
RE: Odaja PREVERJENO - POP TV 7.12.2006 13:03:30
|
|
|
|
soncece24
|
Zakaj bi pa bilo to žalostno? saj ji ni rekel, da mora met. ampak, da je pač če ima leglo za rodila bolj zdravo kot če ga nima. Da je dosti manjša možnost, da se ji kaj na rodilih razvije (rak, ciste). Poznam 2 primera steriliziranih psic, ki sta imele raka na maternici. kak pa ti veš, da to ne drži? si veterinarka?
|
|
RE: Odaja PREVERJENO - POP TV 11.12.2006 0:03:07
|
|
|
|
tanaja*
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24 Poznam 2 primera steriliziranih psic, ki sta imele raka na maternici. kak pa ti veš, da to ne drži? si veterinarka? Hmmm... potem ti dve psici pač nista bili sterilizirani. Sterilizacija pomeni odstranitev maternice.
|
|
RE: Odaja PREVERJENO - POP TV 14.12.2006 19:15:48
|
|
|
|
soncece24
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanaja* IZVIRNO SPOROČILO: soncece24 Poznam 2 primera steriliziranih psic, ki sta imele raka na maternici. kak pa ti veš, da to ne drži? si veterinarka? Hmmm... potem ti dve psici pač nista bili sterilizirani. Sterilizacija pomeni odstranitev maternice. odstranijo se samo jajčniki, maternica ostane http://www.klinika-malezivali-mb.si/sterilizacija_in_kastracija_ma%C4%8Dk.htm
|
|
RE: Odaja PREVERJENO - POP TV 14.12.2006 19:31:09
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
Je pa res da vsak poseg nosi sicer določen riziko -> kar se tiče sterilizacije; tko da najbolje se je res dobro posvetovat z zdravnikom-veterniarjem... Je pa neka povezava med sterilizacijo in rakom na maternici -> v to sem 100%, vendar je najbolje, da več o tem pove kar kakšen veterinar...
|
|
|
|
RE: Odaja PREVERJENO - POP TV 17.12.2006 10:44:01
|
|
|
|
tanaja*
|
IZVIRNO SPOROČILO: soncece24 IZVIRNO SPOROČILO: tanaja* IZVIRNO SPOROČILO: soncece24 Poznam 2 primera steriliziranih psic, ki sta imele raka na maternici. kak pa ti veš, da to ne drži? si veterinarka? Hmmm... potem ti dve psici pač nista bili sterilizirani. Sterilizacija pomeni odstranitev maternice. odstranijo se samo jajčniki, maternica ostane http://www.klinika-malezivali-mb.si/sterilizacija_in_kastracija_ma%C4%8Dk.htm Ja, tako se sterilizirajo mačke, ja. Psicam pa se odstrani jajčnike in maternica, ker lahko v nasprotnem primeru še vedno pride do pyometre (gnojnega vnetja maternice). Pri mačkah je pyometra zelo redka, zato se jim odstranjuje samo jajčnike.
|
|
RE: Odaja PREVERJENO - POP TV 31.1.2007 22:49:04
|
|
|
|
Blacky30
|
Nam pa je živinozdravnik povedal, da jo moramo dati sterilizirat pred prvo gonitvijo, ker tako telo ne pozna procesa menstruacije in gonjenja in ima tako manj možnosti, da bi se razvila rakasta obolenja. Zato smo jo sterilizirali brez mladičkov pri starosti 7,5 meseca.
|
|
|
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?