noče več spati v svoji postelji (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

BONI* -> noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 10:55:54)

Naš 22 mesečnik nam zadnje čase dela sive lase, ker noče več spati v svoji postelji, ampak bi na vsak način rad spal pri nama v zakonjski postelji. ta problem se je pojavil pred približno 2 mesecema, do takrat pa je vedno in že od svojega 3 meseca starosti lepo spal sam v svoji posteljici in v svoji sobici. Sedaj pa kar na enkrat ne več. sploh ne vem, kako, kdaj in zakaj je do tega prišlo, ker ga res nismo nikoli spodbujali, da bi spal pri nama. Edino za vikende se je zjutraj prišel malo pocrkljati k nama.
in zakaj sploh delam tak problem iz tega? zato, ker maja pričakujemo še enega otroka in si res ne predstavljam, kako bi bili lahko 4 v eni postelji - predvsem zato, ker je naš malček kar precej živahen v spanju in mimo grede kakšno brco ali batino pokasiraš.

Prosim, svetujte mi, kako ga odvaditi od tega, da bi kar naprej rinil k nama v posteljo.

nejar -> RE: noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 11:11:39)

To je lahko   res zelo velik problem. Moja prijateljica od kar ima prvega otroka ne spita več sama, sedaj se jim je pridružilo še eno bitjece.  Štirje v zakonski postelji. Njej je vseeno, mož pa postaja vedno bolj tečen. Jaz ga razumem. Pa sem jo že večkrat vprašala kdaj in kje se crkljata, pa se samo nasmeji.
To se mora čim prej nehat, poskusita z lepo besedo.

moder -> RE: noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 11:15:29)

Jaz ne morem nič svetovati, ker je pri nas isto. Razlika je le v tem, da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] stara eno leto in še spi v isti sobi kot midva. Ko se ponoči zbudi, se vsede in joka, dokler je ne dam v veliko posteljo. Prejšnji teden je bilo nekaj dni takih, da je celo noč prespala v svoji posteljici, enkrat je šla k nama šele ob pol petih zjutraj, ta teden pa še pred polnočjo in to vsako noč. Do enega leta je spala sama, brez problemov. A se to sovpada z vrtcom ali pa z nekaj virozami in prehladi ali pa je enostavno pogruntala, da je pri nama lepše.

Je pa isto kot praviš - telovadi in brca, se v spanju usede in kar dol pade, pa jo nič ne zaboli. In tudi mi pričakujemo še enega - že marca. Sicer planirava, da bo šla še letos v svojo sobo, ampak me skrbi, kako bo to šlo. A bom jaz potem vse noči iz ene sobe v drugo hodila?

Nič ti nisem odgovorila, samo potolažit sem te hotela, da razumem, kako je.

timoteja -> RE: noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 12:01:15)

Draga Boni, lahko le rečem, podajva si roke in potrpiva.Pri nas je bilo enako.Pred parimi meseci je začela hčerka stara 2,5 občasno spati pri nama (na začetku samo proti jutru, čez vikende, da smo si malo podaljšali spanje). Pred pribl. 3 tedni sva se s partnerjem dogovorila, da temu naredimo konec, zdej je pa spanje katastrofa, in me je prav groza večernih in nočnih ur.Hčerki smo kupili veliko posteljo, smo pač mislili, da ji ne odgovarja več kinderpet, ker tudi v vrtcu že zelo dolgo spi na ležalniku. Zaspi še v svoji sobici, moram biti zraven nje, dokler trdno ne zaspi.Potem pa zbujanje na sigurno vsaj vsako uro, pa da jo naj držim za rokico, pa gledam itd. Glede na to, da imama v planu še enega otroka in to kar kmalu, smo se pač odločili, da jo bomo odvadili spanja pri nama in zato vztrajamo pri tem da spi v svoji sobi, čeprav jaz vstanem 10 krat na noč, včasih si vzamem s sabo v njeno sobo kar svojo deko, pa se uležem s njeno sobico na tla (hvalabogu za debele fine tepihe), dokler ne zaspi trdno nazaj. Ampak, smo se pač odločili in bomo vztrajali, saj bo sigurno enkrat minilo. Smo preizkusili, pa ne pomaga niti, da ji lepo pregovarjamo, niti če jo kregamo, nič od tega, samo da sem zraven nje dokler ne zaspi trdno nazaj, pa četudi za eno uro. Če bi ji sedaj zopet"dovolili" spanje v spalnici, bi bila po mojem samo še bolj zmedena. Je pa predvsem problem v tem, da bi spala kjerkoli, samo da bi bila jaz zraven, tak da sploh ni fora, al je v spalnici, al v dnevni sobi, samo da sem jaz zraven.Kaj ti naj rečem? Če ste se odločili, da otroka navadite na spanje v svoji postelji v svoji sobi, vztrajajte. Veliko dobre volje želim.

Anonimen -> RE: noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 12:21:10)

Najin je tudi silil v veliko poseteljo.Sem ga dala spat okrog 21 ure, ob 23 je on že hotel v najini postelji, pa smo rešli problem tako, da smo njegovo posteljo dali zraven najine, tako da imam zdaj 230cm veliko, vzeli ograjo dol zdaj pa spi brez problema!

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 12:21:12)

IZVIRNO SPOROČILO: timoteja
Pred parimi meseci je začela hčerka stara 2,5 občasno spati pri nama (na začetku samo proti jutru, čez vikende, da smo si malo podaljšali spanje).

No, tukaj je odgovor. Mi smo že od nekdaj dogovorjeni, da lahko pri nama spi samo, kadar je bolna ali ji je slabo. Je pa res treba biti zelo strikten in prepoznati, kdaj samo preizkuša.

Naja31 -> RE: noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 12:45:27)

Ah, naš spi pri nama skoraj od rojstva in se sploh ne sekiram zaradi tega.

srki -> RE: noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 12:48:49)

Tudi pri nas se je to začelo pojavljat, naredila sva napako sama, ko sva ga, ko je bil še res majcen dojenček in ni hotel spati, dala v najino posteljo. Kasneje, ko se je spanje poštimalo, je lepo spal v svoji posteljil. Sedaj, pri 2,5 letih pa se je spet začelo, že nakaj noči zapored pride k nama, spi pa zelo nemirno že od samega začetka, brca, se odkriva,....pa mi smo se navadili, vse mine, pa tudi to bo.

NENAJANI -> RE: noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 13:44:05)

Pri nas se tudi to dogaja!!!!!   Kaj je zdaj to???  A so se naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zarotili proti nam in nam ne dajo spati, al kaj????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Pri nas to vse skupaj traja kakšen mesec in pol, pred tem je vedno spal v svoji postelji, v svoji sobi!  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

BONI* -> RE: noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 14:00:15)

No, saj vem, da nismo edini s temi problemi in me to tudi malo tolaži.  Sej pravim, da če ne bi pričakovali še enega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], se s tem sploh ne bi obremenjevala toliko, saj je postelja več kot dovolj velika za 3 (ali celo 4).
Najbolj od vsega me jezi to, da smo bili glede spanja v svoji postelji ves čas (vsaj po moje) zelo dosledi in smo ga ravno zaradi tega, da se ne bi razvadil dali že pri 3 mesecih v njegovo sobo/posteljico, sedaj pa se mi zdi, da je šel ves dosedanji trud v nič.
Je pa mali tako trmast in vstrajen, da mu sploh ne pridemo do živega. ne pomaga ne lepa beseda in prigovarjanje, niti vztrajno vračanje v njegovo posteljico in niti to, da ga enostavno zapremo v njegovo sobico, ker v tem primeru se je sposoben dreti oz. rjoveti tudi 1/2 ure skupaj in pri tem z pestmi razbijati po vratih. pa si zamislite, kako to zgleda večkart na noč v bajti, kjer se še sosedov prdec sliši.
Oh, res ne vem, kaj nam je narediti. A da se kar udam in ga pustim spati pri nama, ali pa da se maja jaz z novim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] preselim v drugo posteljo?

timoteja -> RE: noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 14:41:16)

Tudi jaz se zbudim včasih zjutraj, pa sem čisto na tleh.Sicer je naša mala super deklica, zgovorna, cartjliva, priljubljena, NAJ NAJ za mene. Ampak kar se tiče pa tegale spanja, je pa katastrofa. In tako kot si ti rekla, je tudi naša deklica od prvega dne spala v svojem kinderpetu, do 11.meseca v najini spalnici, potem v svoji sobici.In tako se spominjam časov, ko je ob pol osmih zaspala in res nismo do jutra vedeli zanjo, le če se je kdaj razkrila, sem jo nazaj pokrila, pa je bilo. Zdaj pa so to le spomini, ostane mi tolažba, da bo tudi to minilo. Zaenkrat imam še toliko volje, da vztrajam, čeprav mi verjetno dolgoročno ne bo shodlo. Še nujnih opravkov, ki jih imam zvečer, likanje, pranje, kuhanje, papirji za soprogovo firmo, ne morem narditi v miru, hodim spat ob polnoči, vstanem ob šestih, vmes vstajam, spim po vogalih hiše (ha ha, mal heca tud mora bit vmes), v glavnem, en šmorn, kaj sem si zakuhala okrog tega. Kaj bomo nardili z našimi "biserčki"? in našim spanjem?

spacey -> RE: noče več spati v svoji postelji (15.11.2006 18:34:13)

Mi tudi iščemo rešitev, da naredimo temu enkrat za vselej konec. Ampak pri nas je še en problem, mali namreč spleza ven iz njegovega kinderpeta in se lepo prišunja k nama v posteljo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Potem smo pa jaz in lubi vsak na svojem koncu, mali kraljuje na sredini in Aya - psica še pri nogah.
Pa ne pomaga nič. Razen, če ga damo spat v spalno vrečo, ampak od joka in protestiranja je potem ves moker od potu in na koncu smo spet bolani.
Skratka: začaran krog. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Res ne vem kaj in kako naj se lotimo zadeve.

Stran: [1]