prva zima v novi hiši (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

mika -> prva zima v novi hiši (15.11.2006 9:23:27)

pozdravljene
ZANIma me kao ste preživeli prvo zimo v zidani hiši. mi se bomo kmalu selili. sedaj nam barvajo stene, v petek pridejo še zadnjič zbrusit in lakirat parket, tako da bomo naslednji teden začeli z montiranjem pohištva. fasade še nimamo, baje bi naj prišli danes, pa jih še ni- to traja že dva meseca.
ko sem se spreselila s starši v našo hišo. je prva zima bila obupna. vselili smo se spomladi in nismo nič ogrevali. poleti smo naredili fasado (SENdvič), kar pomeni da smo hišo popolnoma zaprli in se je sušila noter. nastala je nenormalna vlaga in plesen. ogrevali smo na ful, radiatorji  so bili vroči, noter pa mrzlo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. potem se je hiša končno posušila in nismo imeli več težav.
upam, da se zgodba ne bo ponovila. sicer mi ogrevamo že od avgusta, veliko zračimo. a je možno da se kljub temu pojavi, ker imamo v planu demit fasado in tudi zaduši hišo?
PROSIM, da mi napišete vaše izkušnje.
hvala in lp

Gordana-3 -> RE: prva zima v novi hiši (15.11.2006 9:51:44)

mi smo se preselili letos poleti in fasade še ne bomo dali kakšno leto ali dve, ravno zato, da se hiša še malo posuši

rija -> RE: prva zima v novi hiši (15.11.2006 14:06:33)

Kaj lahko, da bodo problemi.
mi smo zaprto hišo brez fasade pustili stati 2 leti......in je nismo greli.
Preselili smo se lani decembra, fasado naredili konec oktobra in vse je brez problemov.
Pri klasični gradnji še vedno velja star rek,da se mora hiša sušiti vsaj eno zimo.

snorlax -> RE: prva zima v novi hiši (15.11.2006 16:53:44)

Mi smo hišo zaprli lani  v jeseni in potem celo zimo po malem kurili, da se je sušila. Spomladi in poleti smo zračili na veliko, sedaj ko bo pritisnil mraz, bomo spet kurili celo zimo, pa čeprav je prazna hiša. Ogrevamo minimalno na enih 10-15 stopinj. Poleg tega smo imeli lani sušilne naprave noter, da smo izsušili vso vlago, tako da je že zdaj hiša suha.

Seliti se nameravamo drugo leto poleti, če bo šlo vse po planu. Fasado bomo poskusili dat pred zimo.

Pravijo, da bi človek dal prvo leto stanovat v novo hišo sovražnika, drugo leto prijatelja, šele tretje leto bi se vselil sam.

Svetujem vam, da hišo dobro posušite, preden jo zaprete od zunaj. Bolje, da ste kakšno leto brez fasade, pa malo več pokurite, kot da zaprete vso vlago noter. Ali pa dajte izsušit, če gre.

Srečno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]