oka -> RE: Pediatrična - gastro oddelek (15.11.2006 9:40:43)
|
Midve sva bili na gastro oddelku letos februarja, ker je prelahka. Testirali so jo za celiakijo in intoleranco laktoze. Izgledalo je pa takole: Prvi dan sva se morali najprej oglasiti v sprejemni pisarni (v pritličju naravnost od vhoda), so naju vpisali in nato sva morali počakati še na pregled pred sprejemom. Po pregledu so naju sprejeli na oddelek. Poskušaj se zmeniti za dnevni hospital (prideš zjutraj ob sedmih in greš domov popoldan okoli štirih). Dopoldan so ji delali razne teste (vzeli kri, provokacijo na gluten in laktozo...). Popoldan pa sva šli lepo domov. Dvakrat je morala priti v bolnico tešča. Imela sem še posvet pri dietetičarki in UZ trebuščka. V sobi je bila skupaj z otroci, ki so prav tako imeli dnevni hospital in so jih testirali za iste stvari kot našo madam. Ko si v bolnici je otrok oblečen v njihove oblekice, za pleničke, robčke in kremico pa raje vidijo, da prineseš svoje, čeprav jih lahko dobiš tudi tam. S seboj vzami tudi igračke pa kako čtivo zase. Naša je dobila mislim, da 3 obroke, jaz pa sem jedla sendviče iz avtomata. Lahko pa se prijaviš za kosilo v njihovi kantini. Osebje je zelo prijazno, dela v nemogočih razmerah (a to je že druga zgodba), le včasih moraš iz zdravnikov vleči podatke in preslišati njihove opazke o nepravilnem prehrenjevanju tvojega otroka. LP
|
|
|
|