Anonimen -> RE: Ko zmanjkajo baterije v igrači (14.11.2006 22:26:17)
|
Mama pravi naj ne kompliciram a naj drugič ne dam dragih igrač s seboj. Kako bi pa ve odreagirale? Poslušala bi mamo. Nove igrače mu ne bi več dajala za v vrtec, sploh zdaj, ko je preteklo že nekaj časa od njegovega prvega obiska in se je na vrtec že navadil. Preden bi kogarkoli obtoževala (kraja je obtožba), bi se o dejstvih pozanimala. Saj ne rabiš nobene filozofije. Poveš,da v igrači ni baterij in vprašaš vzgojiteljico, če ve, kje so. Na koncu bi se malček pogovorila sama s sabo. Nekega lepega dne, ko bi bila naspana, dobre volje in ne besna. "Težavna" ni samo vzgojiteljica, težavna si tudi sama, ko o vsaki stvari sprašuješ najprej nas, potem pa šele njo. Veš, če naredimo napako, je zelo lepo, če to zvemo neposredno od tistega, ki je našo napako občutil in ne po nekih kuloarjih. Če bi bila sama ta vzgojiteljica, bi tvoje pripombe normalno poslušala, povedala svoj vidik in te vprašala, kaj predlagaš. Večinoma se z ljudmi kar da zmenit v obojestransko zadovoljstvo, vsaj po mojem občutku in izkušnjah. Če se seveda želimo zmenit. Če bi pa po kakršnemkoli naključju dobila občutek, da o mojih napakah najprej na široko razpravljaš, bi ti izgubila pri meni vso svojo kredibilnost. Premisli, preden se ti vrtčevsko življenje dodatno zakomplicira.
|
|
|
|